atom

A kilós rántott hús nyomában - Pléh Csárda, a Bádog Gundel

2014.01.13. 11:17 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
A kilós rántott hús nyomában - Pléh Csárda, a Bádog Gundel Tovább

December elején Budapesten jártam, s ha már lehetett, akkor kétnaposra terveztem az ottlétet, mert így nem a rohanásról szólt az egész nap, barangolhattam Orsival, a régi ismerőssel kicsit az adventi vásárban, a vásárcsarnokban, egy romkocsmában és a Kolozsvári utcai piacon, ami lassan egy éve kitűzött úticél volt, a Pléh Csárda miatt. (komplett éttermi élménybeszámoló itt, vagy a képekre kattintva).

pleh_csarda3.jpg

Már egy ideje villamosoztunk az úticél felé, korgó gyomorral, s a nem túl díszes városi közeget vizslatva Orsi megjegyezte: Remélem megéri. - én pedig csak reméltem magamban, hogy igen. Egyik kedvenc kisfilmem a Szalontüdő itt játszódik, de igazából ez a riport volt az, ami felkeltette az érdeklődésemet a hely iránt.

Amúgy kifejezetten nem vagyok gyomorember, nem rotyog otthon a csülök és nincs hússal kibélelve a hűtőm sem, jókat enni azért tudok, ezért is vettem célba az óriásadagokat felszolgáló kifőzdét. Hogy milyen volt az első benyomásunk? Kissé bizonytalan. Itt tényleg az van, ami a képeken látszik, nem trendi kajálda, hanem zsíros konyhagőzben érlelt kopott bádogos kifőzde, a menzás tányérokkal és Bábel Istvánnal a pultban. Tisztázni is kell magadban rögvest, hogy te ezért jöttél, ha esetleg másra számítottál volna. Én konkrétan végigvigyorogtam az egészet, oldalba bökve Orsit: Azt látod!? Azt láttad!? Milyen jó már!?

pleh_csarda1.jpg

Egy-egy nyolcvan dekás cordon bleut ettünk, de csak a felét bírtuk, a többit csomagoltattuk, de még egy máglyarakással is sikerült megküzdenünk. Az egészről komplett cikket írtam fotókkal tarkítva itt, nem akarok kivonatozni, inkább olvassátok el egyben, hogyan akadtunk rá a kilós rántott hús nyomára Budapesten.

pleh_csarda2.jpg

A kilós rántotthús nyomában: Pléh Csárda avagy a Bádog Gundel cikk ide kattintva olvasható.

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr185755982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2014.01.16. 18:47:24

A "Szalontüdő" nekem is a kedvenc kisfilmem! Hű itt tudnék egy jót kajálni.... sutba a diétával! :)
süti beállítások módosítása