atom

Fotók, kávék, barátok és Lincoln - az első hét

2013.01.06. 22:45 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Fotók, kávék, barátok és Lincoln - az első hét Tovább

2013 első hetében jókat ettem, találkoztam a barátaimmal, dolgozgattam otthon, fotóztam, Boriztam, filmeket néztem s ilyesmikkel teltek napjaim. Na jó, dolgozni is voltam azért, nehogy még túl aranyifjús legyen e pár sor:P

Január elsején kedden megírtam az újévi blogbejegyzésem, aztán lencsefőzeléket főztünk Borival. A nagy konyhai attrakció előtt még sebtiben begyűjtöttem pár lencsémet egy fotó erejéig, ami azóta már tett egy kört az internet bugyraiban. Valamilyen megmagyarázhatatlan, felfoghatatlnan és érhetetlen oknál fogva egy szerzői jogaimat kissé sem becsülő egyén ügyesen eltávolította a "humoros fotó"ról a vízjelemet, és némileg módosította a színvilágot is. Például ezen az oldalon is így jelent meg sőt, még e-mailben is megkaptam egy ismerőstől, "ti jutottatok róla eszembe". Persze nem tudta, hogy valójában ez az én fotóm. No mindegy, a net már csak ilyen. A fióknak nem dolgozom, közzéteszek, ez pedig benne van a pakliban, hogy mínuszagyú segghuszárok szarakodnak az ember munkájával.

365_1.jpg

Szerdán, idei első munkanapom reggelére kissé kifehéredett a város. Havazás úr csak átfutott a Szombathelyen és deres üzenetével fejezte ki, hogy itt kérem szépen január van, szóval bármikor erre jöhet, és több centiméternyi időt is eltölt akár felettünk. A környék kutyái egyből ruhába bújtak, útközben pedig egy galamb startolt el egy autó tetejéről, a Busa anyukája pedig adott egy üveg bodzaszörpöt.

IMG_4084.jpg

Csütörtökön volt az év első reggele, amelyen magabiztosan tudtam a dátumot és azt is, hogy milyen nap van. A munkahelyi értekezletet követően délután még beugrottam a Fő téri antikváriumba (a városban az utolsó, amely könyveket árult). December 31-én bezárt, így készítettem két-három fotót egy cikkhez. Tény, hogy drága volt, emiatt több könyvet is otthagytam a polcon régebben, bár decemberben négy fotóskönyvet is elhoztam, és a Rejtő regények sem voltak túl drágák. Délután főztünk borsófőzeléket, este pedig Borival megállapítottuk, hogy Zsóttiék lakása otthonos.

365_3.jpg

Bár tudom, hogy mindenkit nagyon lekötne most egy féloldalas tanulmány egy munkanapomról, de inkább átugrom a témát és máris délután van, ahol a postára menet négy nő is alaposan végigmér rajtam az utcán szembejőve, majd rájövök, hogy még mindig nem lehet névjegykártya-borítékot kapni a Széll Kálmán utcai írószerboltban. Az öcsém telefonját csavarjaira szedtem, majd az új alkatrészek beszerelését követően ismét működőképessé tettem és küllemileg is új lett. Megjegyzem a testvérem három darabban nyomta a kezembe, hogy kezdjek vele valamit. Este Bori párolt zöldségekkel és rizzsel szervírozta a csirkefalatokat, mennyei volt.

365_4.jpg

Történelmi esemény szemtanúja volt Bori szombaton, nagyjából négy év után elhatároztam, hogy megcsinálom az egyik fali lámpát, így lekapcsoltam az áramot, leszereltem a falról és körülbelül 15-20 perc alatt meg is javítottam a kapcsolót, ami évekkel ezelőtt kiakadt. Emellett még felkerültek a falra az Ocho Macho arany és platinalemezei, és a bátyámtól, illetve Zsóttiéktól kapott fali díszeket, amik megérnek egy külön bejegyzést is majd:) Ezen kívül megnéztük az Ötéves jegyesség című filmet, voltunk a koripályán fotózni, kávéztunk a barátokkal és Lincolnnal, elütöttük az időt. Szombaton ha jól rémlik pirítós napot tartottunk (persze én titokban ettem sok sütit is).

lincoln.jpg

Vasárnap mit csinál az ember? Manapság a templom helyett Tescoba jár, mi is ezt tettük, utána összecsaptunk egy gyors carbonara-t itthon, majd képek és egyebek szerkesztésével csaptuk el a délutánt, ahogy szoktuk. Igaz még időközben csavarjaira szedtem a régi Nokiámat, azt is megjavítottam, megnéztük a Lazacfogás Jemenben című filmet, majd itt kötöttem ki, ebben a blogbejegyzésben, amit épp írok. Időközben elkészült az Illegál Fesztiválról készített videóm is, amit kedd óta vágtam. Ja igen, esténként általában ezzel is foglalkoztam pár órát.

Nos az első hét így telt. Nektek milyen volt?

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr305002230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása