atom

Ringatózás az A38 fedélzetén

2012.11.06. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Ringatózás az A38 fedélzetén Tovább

Nemrégiben Budapesten voltam a zenekarral (Ocho Macho), nagy kedvvel vágtam neki az útnak, ugyanis az A38 hajón léptek fel a srácok, amiről már annyit hallottam, hogy egyenesen kötelezőnek éreztem, hogy el kell oda mennem. Még pár éve, egy bécsi koncerten a kezembe nyomtak két-három darab kiállítás-katalógust, amely az 5 éves A38 koncertfotóival volt tele. Azon keresztül is tetszett, úgy ítéltem meg innen a szombathelyi távlatból, hogy jó biztosan jó hely.

a38_blogra.jpg

És tényleg jó

A tudat, hogy egy szovjet szállító-hajóból kialakított koncerthelyszínen vagyunk, elég volt már ahhoz, hogy érkezés után fel s alá rohangáljak, szemügyre véve mindent. "Ott egy csővezeték, hú de jó kapcsolók. Az meg ott valami cirillbetűs kapcsolótábla, basszus ott a motor, de nagy, micsoda olajszag" - ilyenekkel volt teli a fejem, közben persze videóztam és fotóztam a zenekari készülődéseket is. Itt egy rövid kisfilm:

Nem tudom megmondani, hogy melyik volt a kedvenc részem. A legtöbbet a Motorbárban időztem, de ugyanannyira tetszett az, mint a fedélzet, vagy a férfi WC-ben használt hajós design. A koncert alatt többször mozgott a hajó az egyként ugráló tömegtől, no meg ha elment egy másik hajó a közelben, annak hullámai is érezhetők voltak.

a38_ocho_macho.jpg

A kedvenc pillanatom mégis csak az volt, amikor a koncert után átmentünk a hajó gyomrából Motorbárba. Az ajtón belépve megcsapott az olajos gépház-szag, a gumiszőnyeg illata, ami a hajókon használatos, szóval abszolút éreztem, hogy nem csak egy szórakozóhelyen vagyok, hanem egy hajón vagyok, az Artemovszk 38-ason, amely 1968-ban, a kijevi Lenin Hajógyárban készült, s 2003-ig Tripolje néven ringatózott a Duna vizén.
Nagyon tetszett a hely, csak ajánlani tudom:)

a38_ocho_macho_2.jpg

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr654892442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása