atom

A britek egy zöld olimpiát teremtettek

2012.07.31. 12:07 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
A britek egy zöld olimpiát teremtettek Tovább

Akik ismernek, vagy régebbi bejegyzéseimre emlékeznek tudják, hogy némileg én is "zöld" vagyok, persze nem minden területen, hiszen vannak nálam sokkal jobban odafigyelők, de azért próbálom azon hétköznapi dolgokat tartani, hogy szelektíven gyűjtsem a szemetet, feleslegesen nem hozok harminc zacskót a bevásárlásnál, szövet-szatyraim vannak, nem szemetelek, nem hagyom égve fölöslegesen a villanyt, energiatakarékos izzók s így tovább. Csak részben vagyok zöld.

Szeretek a témában olvasni, dokumentumfilmeket nézni, s legutóbb még írtam is egy cikket az olimpiáról, mert megtudtam, hogy London mert zöld lenni, mert előrébb látni, mint a jelen és ez az egész elgondolás, a megvalósításig nekem nagyon tetszett. Most idézem az összegzésem a cikkből:

London felemelte a mércét

Egy olimpiát úgy is megrendezhet egy nemzet, hogy csak a játékok rövid idejére koncentrál, hogy ezalatt a legnagyobbat akassza le. Úgy, hogy ezt követően üresen tátongó stadionok és sportlétesítmények rohadnak majd egyfajta emlékként, a bennük edző/játszó pár sportoló körül.
Azt mi is tudjuk, hogy hülyeség milliárdos stadionokat emelni minden kert végébe, hiszen az ilyen döntéseknek nem örül a köznép, csak a közgép. De a londoniak most felemelték a mércét, mertek zöldet álmodni, megmutatták, hogy így is lehet csinálni, környezettudatosan, okosan, a jövőre koncentrálva. Remélhetőleg a következő játékokat szervezők tanulnak ebből, s hasonlóképp képzelik majd el a nyári játékokat.
Azt nem tudjuk, hogy nálunk lesz-e valaha ötkarikás rendezvény, ahogy az infrastruktúránk fejlődését nézzük csekély az esély, de remélhetőleg sok ilyen követendő példa lesz a vezetőink előtt és nem akarják majd valamelyik haver telkén rendezni az egészet, hogy utána a képviselőtárs autópályán járhasson majd be a Pest közeli településről dolgozni.

A cikk fotókkal és információkkal tűzdelve ide kattintva olvasható, ajánlom nektek, tényleg jól hangzik az, amit a britek összehoztak az ötkarikás játékokkal.

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr544688422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása