atom

Komolyzenei flash mob a koppenhágai metrón

2012.05.25. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 5 komment komment
Komolyzenei flash mob a koppenhágai metrón Tovább

Volt már pár flash mob, amit ajánlottam a blogomon, de most egy olyanba botlottam, amit egy az egyben szívesen átéltem volna, borsódzott a bőröm, ahogy néztem a felvételt:) Egy rádióval együttműködve a koppenhágai filharmonikusok adták elő Edvard Grieg, Peer Gynt művének egy részletét (Ibsen drámájának, a Peer Gynt-nek Grieg írta a zenéjét), szóval e műből a leghíresebb részletet adták elő a filharmonikusok a metrókocsiban, méghozzá a reggeli hangulatot. Majdnem könnyezik az ember tőle egy pillanatra, annyira jó:)

Tovább a poszthoz
5 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr884532560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fénycsepp 2012.05.25. 11:45:33

nem olyan régen szerepelt a videó a blogketrecben, de ettől függetlenül: komoly könnyfakasztó hatása van :)

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2012.05.25. 12:18:12

pár helyre már bekommenteltem: kétségeim vannak a felvétel valódiságát illetően, de persze ne legyen igazam. ugyanis olyan jól szól, mintha minden egyes hangszer külön lenne mikrofonozva, és akkor a metró (nyilván a szovjethez nem mérhető mértékű) zajáról még szó se esett. szóval ide a bizonyítékot :D

de ettől persze még fasza, ha volt ilyen flashmob, csak a dokumentáló videó kissé "túl jó".

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2012.05.25. 12:24:11

megvan a magyarázat, amikor a felvétel készült, a metró állt. szóval a videó továbbra is fasza, csak kissé félrevezetően van összevágva.

"The sound: The Copenhagen Metro is very quiet and the recording you hear is where the train is standing still. That's why the recording you hear is so clean and crisp - and the sound is actually surprisingly good in the Copenhagen metro. We did this deliberately because we feel that a good sound experience is vital when trying to portray the actual experience that day. Further to the main recording, when the train was standing still, the recordings from the cameras was, as far as possible, mixed into the sound.

Quote from the sound technician: I recorded the sound with XY Oktava MK-012 supercardioid microphones close to the soloists and a set of DPA 4060 omnidirectional microphones as overhead for the rest of the orchestra. For some of the closeupshots, the cameramikes (Sennheiser ME 66) was added."

Sákif za morro? 2012.05.25. 13:00:44

@borzash: Nekem is gyanús. Milyen flashmob az, ahol stúdióminőségű mikrofont (mikrofonokat) használnak? Hány kamerával vették a bulit? Miért nincs rajta semmi zörej? (Nekem nem jött át.) Szóval szép-szép, de gyanús.

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2012.05.25. 13:21:36

@Vérfürdő Bill: gondolom nem az echte "flashmobság" volt a cél, hanem a megörökíthetőség. előtte nyilván hangolgattak, összenézték, mikrofonokat helyezgettek, stb. de az emberek arcán a meglepetés egészen valódinak tűnik. akárhogy is, maga a videó, mint produktum, szerintem elég csinos darab.
süti beállítások módosítása