atom

Háztartási bejegyzés - küzdelem a pára és a dohosság ellen, a Ceresit meg jó

2011.10.28. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Háztartási bejegyzés - küzdelem a pára és a dohosság ellen, a Ceresit meg jó Tovább

Tudom, hogy most ezt a bejegyzést el kéne küldenem a Ceresit forgalmazójának, hogy adjon már egy kis jutalékot, de nem teszem, nem is reklámnak szánom, csak leírom azt, amire én is rákerestem, hogy tudjam mit kell csinálnom a lakásban keletkező párával. Szeretek tapasztalatokat megismerni, mielőtt veszek valamit, ezért írom e bejegyzést, hogy egy másik Atom ha keresi, akkor lássa, hogy "műxik":)

Szellőztess, na ja, de azt nem lehet mindig, és hiába a sok nyári nyitott-ablakos állapot, az a kis dohos szag nem nagyon akart eltűnni a lakásból sosem, mert ugye kicsi a kégli, a szobából négyet lépve máris a fürdőben vagyok, ahol nincs ventilátor, csak egy ablak, de a pára sosem arra megy, amerre sugalljuk neki egy nyitott ablakkal az utat, hanem fogja magát és kijön veled a fürdőből, átmegy a konyhán és a fűtetlen szomszéd lakás miatt a kégli leghidegebb falán le is telepszik. No de mit csináljak vele? - Szellőztess! - javasolták, aztán pár hete pontszerű foltokra lettem figyelmes a falon...

Nem volt feltűnő, apró kis pöttyök, de közelről szemügyre véve hamar tudatosult bennem, hogy ez biza' penész lesz, úgyhogy mielőtt összerendeződne nagyobb foltokká és lemászna a falról, hogy megegyen, gyorsan über-totál takarítást végeztem, lefújtam penészkillerrel (Szavo és Cillit) majd amikor nyugtáztam, hogy eltűnt, akkor páramentesítő vadászatba kezdtem.

Nem mondom, hogy ha lett volna a zsebemben fölös 10-20 ezer forint, akkor most nem egy páramentesítő-készülék gyűjtené magába a nedvességet. Persze jó a légcserélő-légtisztító is, de erre a célra inkább a pára elleni javasolt (tekintve, hogy nem csak a fürdés, de a vasalás, a légzés, a szex, és a mosott ruha szárítógéppel való szárítása) is növeli a kégli levegőjében a kivonandó tényezőt.

Miután a neten olvastam mindenféle ezt-azt, újrafestést, szárítást, és SZELLŐZTETÉST, végül kilyukadtam a Ceresitnél, amiről itt-ott írták, hogy bevált. Gondoltam veszünk, így Anyával irány a tesco barkácsosztálya (igen, Szombathelyen ott keresd, ne a háztartási cuccoknál:P), és vettünk is kettőt belőle, egyet a konyhába, egyet a szobába. A két helyiség kb ugyanakkora alapterületű, 10-11m2, 370 centiméteres belmagassággal.

Három hét alatt kiderült, amikor már mindketten kaparó köhögést produkáltunk Borival, hogy ez így túl erős lesz, ezért a következő hónapban már csak egy készülékbe helyeztem tablettát, a konyhába nem igazán kell (nem főzünk túl sűrűn). A szobában a Ceresit óta megszűnt a dohos szag, tiszta a levegő, és nincs sehol sem folt a falakon, a sarkokban sem, és már ott sem bújik meg egy csepp víz sem, ahol a sólámpám van, mert kezd kiszáradni. Ennyit gyűjtött össze egy hónap alatt (mindkét páragyűjtő ennyit facsart ki, de valamennyi páratartalom azért kell.)

 

A készülék 2.500 Ft volt, az utántöltő (2db tabletta/csomag) 2.400 Ft. Kis fejszámolás után (vegyük, úgy hogy csak egy helyiségről van szó), ez egy évre 15.700 Ft, ha tartja az árát. Szóval ennyiből már elektromos páramentesítő-eszközt is vehetünk, és az csak egyszeri beruházás.

A lényeg, hogy egy tablettával pontosan egy hónapig tudom távol tartani a nedvességet és a dohos szag kialakulását, s tekintve, hogy nem békákat nevelek vagy trópusi növényeket, így erre szükség is van. Bevált, nyugodtan vegyétek meg, ha ilyen gondotok van, csak ügyeljetek a légtér méretére (kéttablettás készülék is kapható), a cuccot meg hazavíve leteszitek valahova és már szívja is magába a löttyöt...

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr993335317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása