atom

Tíz éve volt szeptember 11

2011.09.11. 09:11 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Tíz éve volt szeptember 11 Tovább

Holnap lesz 10 éve "szeptember 11" - azt hiszem használhatom ezt így, mindenki érti, hogy az Amerikában terroristák által elkövetett, négy repülőgéppel okozott katasztrófára gondolok. Akkor még nem voltam ennyire rácsatlakozva az internetre, a Bonus műszaki áruházban voltam bent valamikor aznap, majd az alkalmazottak mellé lépve láttam a CNN közvetítését, de nem tudtam mi az, csak a hatalmas tornyokat, füstöt és rengeteg menekülő embert láttam a tévéken. Később aztán mutatott a kamera egy nagy-totált, a füstölgő tornyokról, nem is tudtam, hogy mi történt. Aztán este olvastam valami újságban, meg hallottam már a hírekben is, aztán megnéztem a neten, tévében, stb... Ledöbbentett a hír, nem nagyon hittem el, hogy két utasszállítóval nekirepültek egy épületnek.

Aztán az évek során egyre több videót, fotót, dokumentumfilmet és miegymást láttam az esetről, melyek közül legutóbb a YouTube-ra feltöltött 102 minutes fogott meg. A kisfilm kétszer 10 perc hosszú, érdemes megnézni, összefoglalja az eseményeket az építkezéstől a katasztrófa napjának éjszakájáig, adatokkal, animációkkal, amatőr felvételekkel.

Második rész:

Most, hogy újra megnéztem, még most sem tudom úgy "igazán elhinni", avagy jobb szó erre a "felfogni". Mármint ahogy látom a gépeket az épületekbe csapódni, az nekem valahogy elképzelhetetlen, annyira elborzaszt, és újra meg újra nézve megdöbbent, annyira, mintha most látnám először, pedig az elmúlt 10 évben láttam már párszor... Szörnyű. Az én értékrendemben nincs az a cél, ami ezt az eszközt szentesíti, másokéban volt, sajnos...

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr963205274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása