atom

Freddie Mercuryra emlékezik ma a Google a doodle-al

2011.09.05. 11:03 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Freddie Mercuryra emlékezik ma a Google a doodle-al Tovább

A google.com kereső címplapján, a Google logó (Doodle) helyén időközönként megjennek különféle képek, animációk. Az emberiség történelmét meghatározó feltalálók illetve munkásságuk, jeles történelmi események évfordulóira átváltozik a Doodle. Így van ez ma is, 65 éve született az ikon, Freddie Mercury, tiszteletére rövid animációt nézhetnek meg a netezők, amely szerintem nagyon jó lett.

Amellett, hogy mindig is szerettem a Queen-t, és nem csak a We are the Championst, Freddie Mercury-t én is ikonizálom, tisztelem, függetlenül szexuális hovatartozásától, nemi identitásától, minden ilyesmitől (hiszen ez magánügye volt). Én a hangját szerettem, és az ugye volt neki, méghozzá nagyon-nagy. Showman volt a javából, vagy még talán annál is több. Respekt Freddienek és a zenekarnak, a maradandó alkotásokért, a zenetörténetben lerakott mérföldkövekért, meg a Tavaszi szélért...

Itt egy videó a Budapesti koncert előtti napról, azért a vége felé, amikor az üres stadionban áll a színpadon melegítőruhában (2:10-től), és látszik, hogy mekkora teret fog betölteni a hangja és a tömeg, na attól borsódzott kicsit a bőröm:)

Szóval 65 éve született Freddie Mercury, és ennek örömére be is illesztenék egy Queen dalt, s persze ilyenkor nehéz, hogy melyiket, mert lehetne Don't stop me now, vagy Breakthru, vagy Bohemian Rhapsody, vagy a legismertebb slágerek, de inkább mindenki hallgasson azt, amit akar, amelyik az ő kedvence. Döntésképteleneknek ajánlanám egyik nagy kedvencem, az Invisible man-t:)

 

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr233203702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása