atom

Zenei korlátok

2011.08.24. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 4 komment komment
Zenei korlátok Tovább

Korlátolt vagyok, mert csak Petőfi Rádióból, facebookon és koncerteken/fesztiválokon értesülök csak a magyar zenei felhozatal újdonságairól. Így elmondható, hogy zenei ízlésemet az mr2, ismerőseim és fesztiválszervezők diktálják - amely elegyet létrehozók közt így van egyfajta átfedés is. Korlátolt vagyok, vajon szélesebbre kéne tárnom a füleimet és befogni lokátoraimmal mást is? Megpróbáltam.

Egy-két hete kereskedelmi rádiókat hallgattam nap mint nap. Ezen frekvenciák teli vannak számomra ismeretlen/új magyar dalokkal/előadókkal/slágerekkel. Aztán hamar feltűnt valami: egyszer a dallam, másszor a szöveg, vagy pedig e kettő alkotta maszlag miatt fogom a fejem. Hogy lehet ezt kiadni? Erre kinek van szüksége? Ezt ki engedélyezte? Mégis mit képzel? Ne már! Mi ez a sz*r?! - gondolok hasonlókat magamban, s szerintem nem csak én vagyok így ezzel, az egyslágeres/lemezes előadókat illetően. Nem érint meg ha a nyárról, ha a szerelemről, vagy a bánatról énekel valaki egy olyan kaliberű wc-n írt szöveggel, ami kimerül a "szerelem - te velem" rímben.

A mindenféle kisuvickolt "tehetségek" előadta feldolgozások pedig unalmasak, mert azok a dalok, amik eredetiben is nagyon jól szólnak, nem lesznek számomra az eredetinél jobbak, hiába lőtték be hozzá Vezetéknév Keresztnév fantázianevű énekes haját és ruháit, csak mások tollaival ékeskedni minimum kreatívan kéne, és nem hakniról-haknira járva, midire ráénekelve. Emellett még láttam zenetévék műsoraiban is elég gyatra anyagokat. S rá kellett döbbennem, hogy nem vagyok objektív.

Vagyis az vagyok, mert elfogadom ezen előadók létezését, létjogosultságát, viszont csak elfogadom és nem befogadom, magamat már nem mérgezném velük. - Tehát megint csak az van, hogy szubjektív vagyok. No de kit érdekel ez, hiszen annyi jó zene van ebben a világban, és nem történik semmi, ha két ember közül csak az egyiket rázza ki a hideg az első hang hallatán. Egyes műfajokat csak mások örömére érdemesnek tartok, így kicsit finnyás, és némileg objektív is vagyok. Én inkább elkerülöm az ömlesztett fost, maradok az eddigi zenei táplálékforrásaimnál, még akkor is, ha emiatt egyesek szerint korlátolt vagyok:)

Tovább a poszthoz
4 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr783126998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bruno futuro 2011.08.24. 11:11:01

magyar kereskedelmi rádiókat hallgatni akkor, amikor nem muszáj = EPIC FAIL

Hajnal Pappa 2011.08.24. 16:59:46

Nem ezt hallottad? www.youtube.com/watch?v=3UUd23Vj5Dc
Mert én ezzel találkoztam, mikor hazamentem, és ment a nyugat rádió anyu kocsijában. Nem akartam elhinni:D

zsozso82 2011.08.24. 20:10:00

sejtem milyen megaszar-os, x-faktoros, spés flóros szőkepiscsás tátogó senkikre gondoltál a cikkben... :D

Hajnal Papa: na ez nekem is új... :S régen Geszti még értett a zenéhez...

Atom · http://atom.blog.hu 2011.09.01. 10:33:14

@Hajnal Pappa: bazz... ez Gesztitől nagyon gáz...
süti beállítások módosítása