atom

Kutyavásár pulikkal és dogokkal

2011.02.21. 11:05 | Atom | Szólj hozzá! 6 komment komment
Kutyavásár pulikkal és dogokkal Tovább

Már megint sok és összefüggés nélküli dologról álmodtam. Nem is elemezném részletesen, mert nagy része értelmetlen volt, de hogy írja egy példát erre:

- Busa jófejségből törkölybúzát vesz minden hónapban valakinek. A jánosházi vasútállomáson kezdtünk fuvart keresni, mert nem akarta a két tonna búzát betenni a Golfjába (na nem azért, mert nem fért be, hanem azért, mert épp frissen takarította ki). Odamentünk egy régi típusú, ámbár vadonatúj Rába kamionhoz már a szombathelyi vasútállomáson, majd a sofőrt megkérdeztük, hogy elvinné-e a törkölybúzát meg a farönköket. A sofőr egy bajszos, zilált fejű fószer volt, aki azt mondta, hogy ő ilyet nem vállal, de vegyünk már tőle egy Skodát. A kamion pótkocsija teli volt letakart Skoda Octavia taxikkal. Skodát nem vettünk, én meg felültem egy buszra és elmentem Gércére.

Na szóval ezért nem akarok jobban belemenni, mert ilyen értelmetlenségek halmazával álltam szemben a reggeli kávé mellett, amikor próbáltam értelmet keresni a látott képekben. Viszont, ami nagyon tetszett, az Gércén volt, ahol a fent említett buszozás után leszálltam:)

Kutyavásár - ez állt nagy betűkkel a piac bejárata felett, ahol letett a busz. Benézve azt láttam, hogy fekete és fehér pulik rohangálnak kis fonott kosarakkal a szájukban, és vásárolnak. A standoknál dán-dogok voltak a kofák, a szépen fésült pulik pedig vásárolgattak mindenféle piaci portékát.

Épp indulni akartam befelé a piacra, hogy lefotózzam ezt az egészet, amikor elém lépett egy politikus, öltönyben, "kamerakész"-en és ennyit mondott: Csődbe mentünk, de semmi pánik, mi megoldjuk. - ezután az egyik puli letette a kosarat a szájából, odafutott, beleharapott az ipse bokájába, aki máris javította mondatát: Na jó. Öö. Megpróbáljuk megoldani, de nem biztos, hogy sikerül. - a puli vakkantott, visszament a kosárért és tovább vásárolgatott, én meg beléptem a piacra és nekiálltam fotózni őket...

Sajnos a memóriakártyámon reggel nem voltak pulis-vásárlós képek, úgyhogy ezzel nem tudok szolgálni, sőt, a politikai dolgot sem értettem teljesen, talán az lehetett, hogy olvastam egy belpolitikai cikket este, és abból jött ez ki. Nem tudom. A lényeg, hogy aranyosak voltak a kutyák, és kifejezetten tetszett, ahogy az álmaimban értelmeztem a kutyavásárt:)

Tovább a poszthoz
6 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr312676515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ditlzon 2011.02.21. 14:10:30

fantáziából nálad sincs hiány, úgy látom |-)
épp vártam volna a fényképes beszámolót a végén, sajnálom, hogy nem fogott a film, de így is nagyon szórakoztató volt!
olyan politikusbokafogó kutyát hol lehet vajon szerezni?! kellene min. egy tucat :-)

Orinoco.Flow 2011.02.21. 18:16:28

Szerintem ilyen kutyák csakis a kutyafán [arboris canis bodricus], illetve pongyola nyelvhasználatban az ebrúdon teremhetnek. :)

-Ani- 2011.02.22. 01:59:24

És a Kovácsok mit csináltak? :) Bandi is vásárolgatni jár fel reggel a boltba, csak a Gabi nem érti miért ül a bolt előtt. És most már tudom miért akar a Gábor dogot! Boltosnak! :)

Atom · http://atom.blog.hu 2011.02.22. 22:37:36

@Orinoco.Flow: Ez mehetne akár a mondatokban-ba is, amit írtál:P

Atom · http://atom.blog.hu 2011.02.22. 22:38:49

@-Ani-: Furcsamód Kovácsokat nem láttam álmomban. De a doggal az a baj, mint azt már mondtam is Neked, hogy annyit esznek egy hónapban, mint én egy évben. Nem bírná a költségvetés:P

Orinoco.Flow 2011.02.23. 22:10:42

@Atom: Meg vagyok hatva. :D Valahol megvan a teljes erdészeti fajleírás, egy ismerősnek készítettem...
süti beállítások módosítása