atom

Voltunk Capa kiállításon

2011.02.09. 12:35 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Voltunk Capa kiállításon Tovább

Bocsánat a címbeli szóviccért, de nem kiállításról íródott beszámolót írok, csak megemlítem egy fél bejegyzésben, hogy elmentünk tegnap a jelenleg Szombathelyen állomásozó Robert Capa: H/arcok kiállításra.

Robert Capa világhírű, magyar származású háborús fotós. (Caparól bővebben) - Képei (mint a háborús fotók általában) egy olyan világba engednek bepillantást, amit még azok sem láthatnak teljesen, akik ott voltak a helyszínen. Arról már nem is beszélve, hogy egy másik oldalát is megmutatja az egykori nagy háborúknak, túl azon, amiket a dokumentumfilmekből ismerhetünk.

Bevallom, nekem a legfegyvertelenebb fotói tetszettek a legjobban. Azok előtt sokkal többet elidőztem, mint a hadszíntéren készült képeknél. A harcok közt kötőgető nők, a megpihenő, étkező, beszélgető, kártyázó katonák fotói tetszettek a legjobban. Mindig próbáltam kicsit elképzelni, hogy vajon milyen lehetett a helyszínen, és akkor persze ledöbbentem egy-egy pillanatra. Mert ugye nekünk egy kép, egy tucat emberről, akik az eget bámulják, csak egy fotó. Viszont tudván azt a pluszt, hogy a levegőben épp légicsata zajlott s minimálisan elképzelve eme pillanatnak a környezetét, azért borzongató tud lenni... Nagyon örültem, hogy megnéztük a kiállítást, lehetne több ilyen is...

A Képtárban látható márciusig, felnőtt belépő 1.000, nyugdíjas és diák 500 forint.

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr152648896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása