atom

Idegeneknek tilos a bemenet! - séta a színfalak mögött a Savaria moziban

2010.12.14. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
Idegeneknek tilos a bemenet! - séta a színfalak mögött a Savaria moziban Tovább

Egyszer lehetőségem nyílt végigjárni a Savaria mozit a fényképezőgépemmel, persze a bejárás azon területekre, termekre terjedt ki, amelyek előtt mindig ott van egy ajtó a felirattal: Idegeneknek tilos a bemenet!

 

A vászon mögött egy állványzat található, felmásztunk a tetejére, elég magasan van a vászon 'legfelső' emelete, de aztán lejjebb mentem kicsit, be középre és onnan így néz ki a nézőtér (a perforált vászon mögül).

A kedvencem persze nem a pince, nem a padlás, hanem a különféle vetítőgépházak voltak. A termek megannyi részlete hordozza még a régmúlt nyomait. A különféle tekercsek, kapcsolók, lámpák a falon, s minden. A fotókra kattintva képgaléria nyílik!

Az alábbi képen a régi filmragasztó és mellette jobbra a vászon mögötti állványzat egy része. Ott is a hangfal, az egyik, amelyik adja a Dolbyhoz a centert.

Így látszik a vászon a vetítőgépteremből, egy kis ablakon át lehet kémlelni a filmet. Közép-Európa egyik legnagyobb vászna*, egy kis ablakban.

És az alábbi kis apróságot a pince falán találtam. Igaz nem fotóztam le rendesen/jól, ez még pótlást igényel. Sztárok '83-ból, születési évemből:) Azért a Kincs ami nincs kemény:) Jobbra pedig az Így neveld a sárkányodat szalagja:)

*értve ezalatt a hagyományos mozikat, nem figyelembe véve az IMAX-eket.

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr402514281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

charlie 2010.12.14. 10:11:38

Ez már ilyen modern gépezet, jópár éve, mielőtt még a vasvári mozi megszánt ott jártam, na, ott igazi 50-es évekbeli mozigépek (és mozi) volt.
süti beállítások módosítása