atom

*megjegyzés* - mai napi nosztalgia-zúzda

2010.11.24. 12:05 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
*megjegyzés* - mai napi nosztalgia-zúzda Tovább

Érdekes tud lenni az ember zenei ízlése, hogy ha szélesebb spektrumon mozog. '96 és '98 közt javarészt csak rap-et hallgattam, mert akkor még inkább ez volt a használatosabb a suliban és nem a hip hop. Aztán elvegyültem mindenféle diszkózenés irányba is, elhagytam a bőgatyákat, s az internet terjedésével rájöttem, hogy annyi dallam van még a világban, amit nem hallottam, amit még nem fogadtam be, hogy nyitnom kell... Ebbe a nyitásba sok minden belefért, Sterbinszkytől a zúzós zenéig, komolyzenével, filmzenével, chill out, stb. A mulatós-diszkót nem fogadtam be, rühellem azóta is, zsigerből utálom akár ribizli, akár csuhajja.

Na szóval ebben az időszakban, úgy kétezer környékén sok húrszaggató slágert is hallgattam. (Megjegyzem ez a bejegyzés most nem az ezredforduló környéki gitáros zenékről és a nagy klasszikusokról szól.) A kedvenceim mi mások is lettek volna, mint az aktuálisan tolt: Limp Bizkit, Linkin Park, System of a Down, Red Hot Chili Peppers, Crazy Town, Alien Ant Farm, Offspring, Rammstein, blink-182, Sum 41, Green Day, stb. stb. stb.
Egy lány egyszer azt mondta, amikor elindult valami hasonló zene a kocsiban, hogy nem nézi ki ezt a műfajt belőlem - egy másik lány pár hónapja meg azt hitte, hogy ez az én zeném és mást nem eszek. No sebaj, széles a spektrum:)

Ma amikor lehuppantam a gép elé valahogy az volt az első amit betoltam YouTube-ra a munka mellé, hogy megnyitottam sorban 7-8 dalt, amik eszembe jutottak ebből az időből. Elsőként a Limp Bizkit: My Way szólt

Annak idején ezeket olyan hangerővel toltam a fülembe, hogy valószínűleg nagyobb halláskárosodást szenvedtem akkoriban, mint manapság a koncerteken. Bár most már előrelátóan füldugót használok, hogy minél tovább halljak az életben és ne legyek orditozós nagypapi sípoló fülgéppel. A sajnos már megszűnt System of a Down együttest bátyám ismertette meg velem, Chop Suey!:

Nagy kedvenc volt még a kazettakorszakban a Guano Apes. A kedvenc nem az Open Your Eyes, hanem a Lords of the Boards volt. Brr... Kellemesen ráz a hideg miközben ezeket hallom újra:)

Linkin Park-al nehéz helyzetben vagyok, ha az elsők közt kell döntenem, mert engem egyszerre ért el a Crawling és a One step Closer. Ha mélyen belegondolok, a Crawling-ot mindig is kicsit jobban szeretem, viszont hallgatva most a One Step Closer most inkább-inkább... viszont annak a beágyazása le van tiltva, úgyhogy katt ide érte!

Naná, hogy a hiper-szuper-giga nagy kedvenc nem maradhat ki, a Red Hot Chili. Azt hiszem ez és a Californiacation volt az első szám, amit megismertem a bandától, azóta is szeretem a zenéjüket, szinte bármilyen hangulatban meghallgatom. Otherside:

És végül, utolsó sorban, hogy legyen egy ilyen Pretty Fly, Small Things, Smooth Criminal, stb. vonal is erősítve legyen - ez a punk-rock vagy mifene vonal is. Persze nem az All good Small things-et és nem is Green Dayt teszek ide, hanem egy akkoriban nekem tetsző bagázs dalát, Sum 41-től a Fat Lip:

Ennyit a mai nosztalgia-zúzdáról. Kíváncsi vagyok holnap mi lesz az első beírt dalom a YouTube-on...

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr702469439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajnal Pappa 2010.11.24. 12:30:30

Az a shut up-os Linkin rész minden akkori tini lázadásának 10 másodperces kivetülése volt:D

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.11.24. 19:34:23

lehet hogy a System feloszlott, de Serj Tankian szólóban aktív: www.youtube.com/watch?v=GY9kQcWLvEM
Guano Apes-et láttam élőben Szegeden tavaly nyáron talán
Linkin Park-tól a Crawling mellett a Numb a kedvencem www.youtube.com/watch?v=kXYiU_JCYtU
a Red Hot-nak az Otherside az egyik mesterműve, a másik meg az Under the Bridge: www.youtube.com/watch?v=8UE5NV-UoGM

Olya 2010.11.24. 20:46:24

Még jó, hogy alig különbözik gyermekkorunk (na meg fiatal felnőttkorunk) zenei világa... :D :D
Fred Durst-ért képes lennék felmászni a Montserrat-i apátságba gyalog...És a My Way a kedvenc...
A Guano Apes az örök kedvenc, s hála az égnek véget vetettek a szünetnek! Voltam jó pár koncertjükön, agyelhagyós...! :D
A Linkin Park maradhatott volna annál a (jól bevált) stílusnál, mint az első két albumon. Az utolsó két lemez sajnos elég gyenge...
A többivel is teljes mértékben egyetértek! :D:D
Köszi a kis esti zenét! ;)
süti beállítások módosítása