atom

Éjszakai aszfaltozás a ház előtt...

2010.10.04. 11:58 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Éjszakai aszfaltozás a ház előtt... Tovább

Pénteken este épp hazafelé sétáltam, amikor dübörgő munkagépekre, aszfaltozó monstrumokra lettem figyelmes majdnem a házunk előtt. Természetesen nem hagytam ki az alkalmat és gépet ragadtam, hogy megörökítsem pár kockában a munkálatokat.*

Sajnos a helyszínen érzett szagokat és a gépek okozta remegést nem adja vissza a fotó, ugyanis a több méterre tőlem araszoló gép úgy döngölte a földet, hogy minden beleremegett. Az épületek, a járda, a táblák, de még a kezemben a fényképezőgép is ugyanazon mélyről jövő morajlás ritmusát közvetítette. Az aszfaltszag meg aszfatlszag - nem szeretem különösebben, de a hangulatot az tette egésszé:P

Kis háttér: a körforgalmat Szombathelyen, a Március 15. téri nagy kereszteződésben csinálják, ugyanis eddig itt egy soklámpás kereszteződés volt, amibe 4 helyről lehetett behajtani, s működő lámpák esetén az egyik úton sokszor hosszú sor állt, ha volt egy-két busz is a pakliban, akkor pedig minimum másodszorra lehetett csak átjutni a zöldön. Esténként, amikor csak sárgán villognak a fények, sokszor előfordultak balesetek is, mert ugye sokan vezetnek vakon, vagy úgy, hogy még pont beférnek - szerintük. A körforgalommal elviekben lendületesebb lesz a haladás. Az elmúlt napok tapasztalatait nézve, nekem tetszik, igaz páran még nem fogták fel, hogy mi van, így simán behajtottak elém, mintha nem is körforgalom lenne, no majd csak-csak megtanulják, hogy mi a kotta.
A környékbeliek nem teljesen voltak elragadtatva az éjszakai munkálatoktól - a zaj miatt -, de inkább zaj, mint dugó, én így gondolom (meg a kivitelező is). Először láttam részletesen ilyen munkálatokat. Figyeltem, hogy spriccelnek, lapátolnak, döngetnek, hengerelnek, stb. Megvan a maga bája. Pláne így éjszaka, hangulatos a gőzölgő út az autók lámpájának fényében:)

 

További képek ide kattintva a fotóriportban.

*tudom, hogy többen láttátok már ezen képeket még péntek este, tőletek bocs:)

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr22343531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2010.10.04. 14:36:26

Fantasztikus hangulata van a képeknek! :)))
süti beállítások módosítása