atom

Láncfűrészes bicikli - James Bond kétkerekűje is lehetne

2010.07.01. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
Láncfűrészes bicikli - James Bond kétkerekűje is lehetne Tovább

A bizonyos filmekben bizonyos szuperképességekkel avagy fegyverekkel felruházott járművekről ódákat lehetne zengeni. Ki ne ismerné például az 1959-es filmremeket a Ben-Hurt, amelyben a fogathajtó jelenetben az egyik kerékből lándzsafej-szerű hegyes vég darálja az ellenfél kerekeit szilánkokra (avagy szálkákra). Vagy említhetnénk Batman autóját, Michael Knight verdáját K.I.T.T.-et, ha a különféle védelmi vagy éppen kiiktató eszközök autókba szerelt arzenáljának listázása közben.

Az én kedvenceim (K.I.T.T. mellett): az egyik Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével forgatott Nyomás utána! című filmből a bikaszarvakkal ellátott kabrió, amely ragasztót folyat az útra, melybe beleragad az őket követő autó, illetve a James Bond verdák. James Bond autóinak külön könyvet lehet szentelni (s lehet ezt valaki már meg is tette), annyi mindent építettek már az angol ügynök autóiba. No de félre az autókkal és megpróbálok végre rákanyarodni a bejegyzés témájára, mert nagyon messziről közelítettem meg a témát.

Szombathelyen fotóztam az egyik kocsma előtt ezt a biciklit, amely különféle kerékpáros versenyeken hatásos lehetne, mivel csak az út teljes szélességében kacsázva, berántott láncfűrésszel kellene tekerni, s nem valószínű, hogy bárki is merne előzni. Vagy James Bondos üldözésekkor is jól jöhet a kiegészítő, hiszen ha valaki hátulról belénk akar jönni, vagy meg akar kapaszkodni a csomagtartóban, akkor az ellen véd a fűrész, hátrafelé biciklizve pedig kész támadóeszköz!

Mindenesetre szép volt ez a kép, annyira hogy megihletett ezzel a különös tartozékkal kiegészített kétkerekű. De lehet, hogy csak a texasi láncfűrészes ivott aznap a kocsmában, vagy csak egy park-gondozó/favágó...

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr432121342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2010.07.01. 09:25:27

a toyota yarisnak látszik a rendszáma :)

ditlzon 2010.07.01. 11:23:26

zimmbes-zombihely |-)
süti beállítások módosítása