atom

Veres Zoltán, tűzijáték és Boney M tánc - a hétvége és a Szent Iván-éj képekben

2010.06.22. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
Veres Zoltán, tűzijáték és Boney M tánc - a hétvége és a Szent Iván-éj képekben Tovább

Szombathelyen a múlt hétvégén tartották a Szent Iván-éjt (ezt csak azért jegyzem meg külön, mert példaképp Sárváron csak ezen a héten lesz effajta ünnep). Nos, ez a Szent Iván-éj is úgy kezdődött, mint a tavalyi: eső és lehülés köszöntötte az év leghosszabb napját, s ebből következtethetően legrövidebb éjszakáját. A délelőtti programokra a szemerkélő eső miatt ki sem értem, délután kezdtem a napot, egy hastánc-bemutatóval. Aminek képgalériáját az alábbi fotóra kattintva láthatjátok.

Szeretem az igényes hastáncot, tekergő csípők, melyek után tekereg a fejem:P Van ez így:P No de félre a kiéhezett gondolatokkal - szemerkélő eső mellett játszott a Pannon Cigányzenekar, én meg vártam, hogy mehessek haza legalább egy pulcsiért, kissé lazára vettem a figurát egy hosszú-ujjú pólóban. Azt nem bántam meg, hogy maradtam, ugyanis az Energy-Dabaston táncbemutatója nagyon tetszett, főleg a Boney M-es produkció, de erről majd később. A délutáni programok galériáját az alábbi fotóra kattintva találjátok.

A Szent Iván-éj egy része nem más, mint egy nagy városi búcsú. Ezen idén nem kívántam részt venni, a mindenféle bigyót és világító fityulát kínáló árusok nem érdekelnek, mint ahogy a körhinta sem, akármilyen magasra visz.

Annyira tartottam magam az elhatározáshoz, hogy a színpad környékét el sem hagytam a kulturális programok és a vursli közti láthatatlan határvonalat nem léptem át. Helyette megnéztem hét óra után Veres Zoltán műrepülő-világbajnok műsorát, ami olyan volt, mint mindig: hibátlan, némi fejjel lefelé és oldalazó repüléssel. Galériám a képre kattintva, kicsit remegős kézzel felvett videó pedig lentebb látható.

 

 

Műrepülés után Swing Manouche Project koncert, aminek stílusa a Belleville-i randevú zenéjét idézte, majd röpke szünet a Május 1 sörözőben, kávéval, kólával, potyacigivel, fárasztó viccekkel, és egy/negyed rántott-sajttal, illetve kevéske tartáros rizzsel. Miután a Baba-Szandra páros elhagyta köreinket s italunk sem volt már, nem maradt mi marasztaljon, s elindultunk vissza, a sokadalomba, no meg a távolban már hallottuk, hogy felrobbant a szerelembomba. A Back II Black koncert nem vágott földhöz, gyorsan lekattintottam néhány képet s vonultam is a domb tetejére, hogy lefotózzam a tűzijátékot is. Katt a képre a többi fotóért.

Igaz most sem bírtam ki, s lefotóztam az emlékművet. Kezdek ettől a betonmonstrumtól hülyét kapni, kísért minket amikor fényképezőgéppel arra járunk, csak úgy kívánja, hogy kattanjon érte a zár. Szerintem Szombathelyen a Székesegyház és a Fő tér mellett a legtöbbet fotózott építmény.

Vasárnap a temérdek nyersanyag feldolgozása mellett elmentem az Energy-Dabaston évadzáró gálájára, hogy felvehessem videóra a Boney M-es táncot, meg hogy megörökítsem az eseményt. Előző este West Side gála volt, ez egy másik híres tánccsoport a városunkban, csak az egybeesett a műrepülő-bemutatóval, plusz a koncerttel, így arra már nem jutottam el. Szóval itt az a bizonyos koreográfia, a sok hipi hopi tánc közt nagyon tetszett, passzív Boney M rajongóként:P

 

 

Szent Iván-éjről írtam bővebben itt. A táncgála videóit és galériáját pedig ide kattintva láthatjátok.

Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr892099395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2010.06.22. 17:03:34

Nem baj fiam csak tekergesd a fejed!:D Azért én a leányzó helyében kontaktlencsét viselnék fellépéskor szemüveg helyett. Így olyan, mint egy kobra, amikor tekereg a kosárból a zenére.(bocs a megjegyzésért, de szólás szabadság van....)

Olya 2010.06.22. 18:59:08

Osztom a szemüveggel kapcsolatos véleményt! Ehhez a műfajhoz nem igazán illik... Viszont a hip-hopper kissrác nagyon jól nyomja! :D Táncolhatnékom is lett...;)
süti beállítások módosítása