atom

Hősök tere másolat Shanghajban - ha valaki még nem ismerné

2010.05.14. 11:15 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Hősök tere másolat Shanghajban - ha valaki még nem ismerné Tovább

Ma reggel landolt a postafiókomban egy továbbküldött levél, ami feltehetően már elég régóta keringhet a hálón, mivel utána nézve ez az infó valamikor 5-6 éve járta igazi "Forward:" táncát. A levélben csupán pár infó szólt arról, hogy Shanghaj közelében van egy szórakoztató park, a "Shanghai Global Paradise", amelyben a világ számos híres emlékművének/épületének másolatát (90-100%-os méretben) készítették el. Ez a sztroi már nagyon régi, de hozzám csak most jutott el, gondolom akad más olyan ember is, aki eme történetet még nem hallotta, ismeri.

A Gizai piramisok mellett a Brandenburgi kapu, a Mount Rushmore is elkészült, de ami számunkra is érdekes lehet: Kínában vagy egy Hősök tere másolat is. Az építmény nem az Andrássyval, hanem a főbejárattal van szemben, és egy aréna-szerű nézőtér van szemben vele. A fotókon közvetlenül a Hősök tere mögött látható a Brandenburgi kapu is, furcsa ez így egyben.


 

A hvg írt egy cikket a parkról 2005 augusztusában, majd ezt az index is követte, mivel kialakult egy szerzői jogi vita is a képek körül. A lényeges információk: 60 millió dollárból építették, de a beruházók kihátráltak belőle, benne hagyva a pénzüket, mivel nem volt jövedelmező az üzlet. Mindezt azzal magyarázták, hogy nem vezetett oda tömegközlekedés, viszonylag messze volt Shanghajtól és a belépőjegy ára akkor az egyheti átlagfizetésnek felelt meg.



"A sanghaji informatikus a napokban ismét megnézte, mi maradt a vezérekből. Beszámolója teljes terjedelmében itt [11] olvasható, a lényeg: a helyszín romokban hever, az alacsonyabban elhelyezkedő szobrok mind megsemmisültek, a magasabban állók közül néhány még úgy-ahogy bírja." - index.hu



 

E bejegyzésben közölt fotókat Balogh Attila (Guczó) - azsia.net készítette. A beillesztett képekre vagy ide kattintva galéria nyílik.

Érdekes, hogy ennyi év alatt egyszer sem futottam még bele ebbe a sztoriba. Az már biztos, hogy Shanghajban járva, lehetőség szerint felkeresném ezt a parkot, ha még áll akkor. Azt sem tudom, hogy ott van-e még...

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr172002259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása