atom

*megjegyzés* - hulladék

2010.05.11. 11:31 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
*megjegyzés* - hulladék Tovább

Szelektív roadshow, és kiállítás van ma Szombathelyen az arénánál. Kimentem körülnézni, fotózgatni, miegymás. Kukák minden színben, formában és számos kukás-autó, konténerszállító, kistraktor, nagytraktor sorakozik egymás mellett. Az egyik plakát előtt állva kollégám így szólt: "Nézd! Így velelik bele a gyerekbe, hogy szeméttel is lehet etetni az állatokat." - nézek a plakátra, majd folytatja: "Megy a gyerek az állatkertben, aztán megeteti a medvéket PET palackkal..." - röhögtünk egy jót, majd eszembe jutott az eset, amikor elpusztult az állatkertben a víziló, mert labdát dobtak neki, s lenyelte.

De jobban átgondolva talán mégsem csinálnának ilyet a gyerekek, ennyi ész már belém is szorult kölyökként, hogy a víziló szája nem kosárgyűrű, s a fentebb említett eset sem gyakori.

Kint az udvaron szelektív hulladékgyűjtésre nevelték a gyerekeket különféle játékokkal. Galéria a képre kattintva.

Reméljük többükben megmarad majd ez a szokás, s nem csesznek majd a környezetükre. Mellesleg nem ártana valami jó módszer arra, hogy a felnőtteket és a csököttagyú szemetelőket is megneveljék. Hogy kapnának minden egyes csokispapír-cigis fólia-papírfecni eldobásakor egy nagy sallert!... Kaff-kaff! No, szép napot!

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr721992042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2010.05.11. 13:26:18

le kellene cserélni a téli képed Atom :)

Atom · http://atom.blog.hu 2010.05.11. 17:31:08

@csacse: Bonyival beszéltük már vasárnap, hogy a héten megcsináljuk a nyári képet. Lassan, de meglesz valamikor:P

ditlzon 2010.05.12. 15:57:16

@Atom: khm...még igazán tavasz sincs...esernyőt vigyetek a fotózáshoz |-D
süti beállítások módosítása