atom

Timescapes - bámulatos time lapse videó

2010.04.10. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
Timescapes - bámulatos time lapse videó Tovább

Nagyjából egy hónapja tanyázott friss posztként blogomon a My Father's Garden - a lenyűgöző makróvideó egy kertből. A kommentekben levad linkelt egy vidit, amit már akkor eltettem vázlatba, de újranézve azt hiszem, hogy nem halogatom, hiszen bámulatos képsorokat készítettek (timescapes.org) különféle fákról, antennákról és hasonlókról olyan csillagos ég előtt, amely már-már nem is gondolnánk, hogy valós háttér.

Az időközönként elhúzó repülők és műholdak bizonyítják számomra, hogy nem egy Hubble-háttérrel van dolgunk - mindenesetre gyönyörű képek, rengeteg csillag, nagyon ütős beállítás, akármennyit is utómunkáztak rajta.

Nem is kell mást hozzáfűznöm, nem is kell mást mondanom. Önmagáért beszélnek a képek, nem?

Ha valaki technikai dolgokra lenne kíváncsi, a készítő ezt írja a videó kommentjeiben: Shot on Canon 350D DSLR, f/4, ISO 800, 35s, 6s intervals, 10mm lens, .075 degrees movement per frame. I'm using the Mumford moco (stepper motor) rotary table. Lucasberg, these only ran for a few hours, from about 1am - 5am.

Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr711908857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajnal Pappa 2010.04.10. 13:15:04

ja, nem lehet kamerázni fényképezővel...:P

-Ani- 2010.04.10. 14:46:09

Nagyon szép, többször megfogom nézni.:) Hogy Te miket találsz?!
Ide járok hétvégén filmet nézni.:D
süti beállítások módosítása