atom

National Geographic: a 10 legjobb fotó - képi orgia vasárnap este

2010.03.01. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
National Geographic: a 10 legjobb fotó - képi orgia vasárnap este Tovább

Napok óta reklámozta fotós műsorát az NGC, National Geographic: a 10 legjobb fotó címmel. Elhangzott a hangzatos felvezetés is: Évente egymillió fénykép készül, ebből 1000 jelenik meg, mi pedig kiválasztottuk a 10 legjobbat - naná, hogy rápörögtem a műsorra. Vasalás közben kezdtem nézni, majd pólóimra való tekintettel (megóvva azokat a kiégéstől), inkább a kanapéról néztem.

Nagyon tetszett a műsor, mert nem a képek által elmesélt történeteken volt a hangsúly, hanem azon, hogy miképp készültek azok. Hogy jutott el a helyszínre a fotós, mit érzett, mit látott, milyen nehézségei voltak, mit akart megmutatni stb. Szinte mindegyik kép a maga nemében lenyűgözött, viszont lett egy kedvencem is: Len Jenshel és Diane Cook fotós-házaspár, a chicagói városháza tetőkertjéről készült fotója.

Érdekes, hogy pont egy ilyen városi kép, s nem a világ különféle tájain készült fotók közül lett ez a favoritom. Ízlések és pofonok. A másik kedvencem az alábbi, a többit pedig a műsor galériájában találjátok.

Michael "Nick" Nichols szerkesztő projektje sem volt egyszerű. Lefotóztak három kamerával ötméterenként (magasság szerint) egy 100 méteres mamutfenyőt. A legjobb kép lett a 84 vagy 90 képből összeálló alkotás. Bámulatos, magas kép:P

A műsort megnézheti mindenki március elsején, azaz már ma. Vetítési időpontok: március 1. 9:00 és 14:00 óra, illetve március 14-én 19:00 órakor.
Ezután pedig következett a Nat Geo legcsodásabb fotói sorozat egy epizódja. Totál képi orgia volt ez a vasárnap este, félbehagyott vasalással, miegymás...

Persze ilyenkor nekem is eszembe jut, hogy mit csinálok. Azt hiszem, hogy ha megfelelő alázattal leszek mindig is a téma iránt, s szakítok még több időt arra, hogy kezembe vegyem a gépet, s sosem mondom azt, hogy már mindent tudok, akkor még lesz pár blogolandó fotóm:)

Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr461798529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2010.03.01. 11:04:52

Én is megnéztem! Amíg csak a neten láttam a képeket nem értettem meg, hogy miért pont az pl. a kamcsatkai medve, vagy a mamutfenyő. Amikor a fotós elmagyarázta mindjárt megváltozott a véleményem. Akkor válik még élvezhetőbbé egy fotó, ha van hozzá egy kis történet.

bnyhdz 2010.03.01. 12:46:53

egy kép csak illusztrál, több kép már némi információt is hordoz. viszont szerintem akkor lesz teljes, ha egyéb infót is kapunk: vagy a körülményekről, vagy csak szimplán a miértről, de lehet, hogy elég, ha tudunk valamit az adott fotósról... teljesen megváltozik minden. ez a szép a fotográfiában. :)
süti beállítások módosítása