atom

Csináld magad szekrénydesign - Herbie a nappaliban

2009.11.03. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 4 komment komment
Csináld magad szekrénydesign - Herbie a nappaliban Tovább

Remélem mindenkinek tiszta, ha azt mondom: "Herbie, a kicsi kocsi" - akinek nem, annak hozzátenném, hogy 53-as számú VW bogár, filmekben szerepelt. Ha még így sem ugrik be semmi sem, akkor katt ide.

Még régen, amikor Érden laktunk, volt Apámnak egy szerszámos szekrénye a garázsban. Nagy volt, bordó, és természetesen fémből készült. Amikor elköltöztünk nem hagytuk ott, mert bátyám és én is ragaszkodtunk hozzá, "valamelyikünk majd megkaparintja" címszóval. A szekrény bekerült a fészerbe, feledésbe merült, 13 évre. A képen egy archív kép, a szekrény balra látható az asztalon (mögöttem), mert az a kis kópé ott én vagyok:)

Idén nyáron elgondolkodtam, hogy vajon mi lehet azzal a szekrénnyel, s főleg miképp lehetne azt bepréselni garzonom valamelyik sarkába. A gondolkodás során Csabi segítségével sikerült kitalálnom, hogy hova kerüljön, illetve azt is, hogy milyen díszítést kapjon, ha nem jön be a mélybordó szín.

Legközelebbi családtúrám alatt kibányásztam a fészerből a fém monstrumot, a látvány elkeserített, az alja elég korrodált, vagyis konkrétabban az egész felületén. Szinte hallani lehetett, ahogy csámcsog a rozsda. "Nincs mit tenni, csiszolni és kezelni kell." - mondta apám, s indult is a flexért a garázsba. Fél óra csiszolás után kész voltam, bedobtam Luigi hátsó ülésére és elhoztam Szombathelyre.

Először lekentem rozsdamaróval, majd az egészet kívül-belül fehér alapozóval (többször). Ebben Csabi és Busa is segített, mint ahogy a végleges, vajszínű festésben is, mert világos-bézs zománcfestéket vettem.

Ezzel kész is lett, bevittem, aztán pár hónapig bent pihent. Mígnem végre elmentem fóliát venni és Csabi-Orsi-Atom koprodukcióban felkerültek rá a csíkok, amitől igazán Herbie-s lett. Az utolsó elem az 53-as lett, amit megcsináltak volna nyomtatva 1800-ért, de úgy véltem, hogy jobb lesz nekem az kicsit girbe-gurbán is, mert ugye kézzel sokkal olcsóbb. Vasárnap estére az 53-as is elkészült, így mondhatom 95 százaléknál áll a projekt.

Még szeretnék bele polcokat is, csak el kéne mennem vágatni. Jelenleg fotós-cuccok és táskák tárolására szolgál. Jövőben is hasonló funkciót tölt majd be:) Nekem nagyon tetszik, nagyon csípem, s a szekrény sem ment kárba. Bratyóm már júliusban húzta a száját, mikor megtudta, hogy lenyúltam:P Majd beillesztem a felnis tévéállványom mellé és teljes lesz az összkép:)

Hasonló anyagok:
Csináld magad pólódesign
Csináld magad ajtódesign

Tovább a poszthoz
4 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr21493956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsvendég:-) 2009.11.03. 07:33:50

Erre is azt kell mondjam,hogy nagyon ügyes(ek) vagytok,klassz lett.Először arra tippeltem ( a herbie dizájnt figyelmen kívül hagyva),hogy szép bordóra lesz.:-)De így még jobb lett.

-Ani- 2009.11.03. 16:48:32

Hát igen! És tudod, hogy bánt... :(
Szeptember 8.-án volt 20 éve, hogy Apa meghalt...... nemrég néztem vissza a sok fotót........

-Ani- 2009.11.03. 17:01:19

Ja, és elfeledtem hozzátenni, hogy az bánt, hogy valami módon szerettem volna megemlékezni......de ez nagyon nehéz dolog....hogy....miként....miért...hiszen állandóan emlékezünk....

Atom · http://atom.blog.hu 2009.11.03. 17:16:41

@-Ani-: Én akkor pont gólyatáboroztam. Gondoltam, hogy felteszek egy videót, aztán mégsem. Most ugyanerre gondoltam november elsején, de rájöttem, hogy inkább egy szimpla napra írok valamit.
süti beállítások módosítása