atom

Két film egyben: Ausztrália - filmajánló

2009.05.23. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
Két film egyben: Ausztrália - filmajánló Tovább

Van egy film, az Ausztrália. Ha megkérded milyen volt, akkor elsőre azt válaszolom, hogy: Hosszú

Amellett, hogy hosszú volt, sokrétű is. Látványos, de nagyon mega-giga látványos (tájképekre gondolok), aztán kalandos, meg ausztrálos, romantikus, néha már kissé nyálas (én simán bírtam), illetve még lövöldözős is, Pearl Harboros.

Egy mondatban: Utazás Ausztráliában, western kalanddal, romantikával, és egy kis Pearl Harbort idéző háborúzással a somewhere over the rainbow dallamát dúdolva a szarvasmarháknak.

Sztori - Az angol lédi (Nicole Kidman) Ausztráliába utazik férje után, aki egy marhatenyésztő telepet próbál épp felvirágoztatni az alsó kontinensen. A törékeny angol hölgy természetesen a repülőről (hidroplánról) leszállva az Ausztrál kikötőben egyből szembesül egy kocsmai verekedéssel, amiben csomagjainak egy része fegyverré avanzsál. A vadember, a Drover (Hugh Jackman) a verekedés egyik főszereplője imigyen rögtön bemutatkozik a lédinek, akit ő szállít el a férj birtokára.
 

E kis utazás alatt is gyönyörű, látványos képeket láthatunk Ausztráliáról, akár kilehetne venni egy-egy képkockát is a filmből és fotóként kiállítani. Némi humor, némi kaland után kiderül, hogy a férj meghalt, és a kényes hölgy felcsap marhahajcsárnak. Az utazás izgalmas, a karót-nyelt Nicole Kidman szimpatikus rumvedelő marhahajcsárrá válik, és Hugh Jackmannek is nagyon jól áll az ausztrál cowboy szerep.

2in1 - Másfél óra után a sztorit már épp lezárják, készülünk is felállni a kanapéról, hogy kivigyük a popcornos tálat, nyugtázzuk, hogy jó kis kalandfilmet láttunk, gyönyörű képekkel, szerethető sztorival, amikor a vége-főcím helyett valahogy csak-csak folytatódik a film. Itt jön a „második rész” az újabb másfél óra, Ausztráliába elér a második világháború szele. Némi rasszizmus, némi Pearl Harbor, kicsit gyors történések, kicsit sok romantika (Elfújta a szél rajongóknak pont elég), pár japán repülő, bombázás, csók és könny, illetve a gonosz megérdemelt jussa.

Pozitívumok, negatívumok és konklúzió - avagy a bejegyzés vége ide kattintva.

Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr301138517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2009.05.23. 20:47:58

Jó lehet. Jó a kép, egyszer szeretnék én is ilyen cuccban ilyen magabiztosan menni egy fényképezőgép felé. Csak a pocakomat hova dugom, azt nem tudom még.

Atom · http://atom.blog.hu 2009.05.24. 13:41:11

Pocakkal is lehet magabiztos az ember:)
süti beállítások módosítása