atom

Thru You - A youtube videóiból mixelő/alkotó zenész

2009.03.11. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Thru You - A youtube videóiból mixelő/alkotó zenész Tovább

Tegnap a youtube címoldalán volt egy ajánló, "Kutiman - Thru-you..." címmel. Kattintottam, kiváncsi voltam mi az, aztán amikor már kezdtem azt hinni, hogy egy szimpla szám zavaros klipjét látom, akkor derengeni kezdett, hogy mi is ez.

Kutiman eredetileg egy izraeli zenész, akinek megjelent pár albuma, amit több együttessel és más izraeli zenészekkel vett fel, s nagyjából ennyi az infó amit olvastam róla. Aztán egy ideig nem csinált semmit, míg 2009-ben jelentkezett a Thru-you projecttel, ami nem más, mint egy igazi youtube mix. Értendő ezalatt, hogy leszed sok-sok youtube-os felvételt, amiken valaki valamilyen hangszeren játszik, énekel, szövegel s egyebek, aztán ezekből egy ritmusos zenét komponál. Na nem csak egymásra keveri őket! Kiszedi azokat a részleteket (hangokat), amik kellenek és egy teljesen más dallamot hoz ki belőlük, mint amit először játszottak a videón. Érdemes előtte vagy utána a videó leírásában megnézni az eredeti vidiket.

Nem csak jó zenéket csinál, hanem életet lehel egy-egy videóba, hozzáadja azt a pluszt, amitől egy meztelen hang egy bundába öltözött dáma lesz. Nagyon profi. Nekem a fent beillesztett videó a kedvencem, a másik pedig ez, ennek is az utolsó percei a zongorás-énekes szólóval. A faszi egyébként itt megnézhető, ahogy dolgozik.

A többi hasonló videó itt, a Thru-You oldalán.

Amúgy amikor én néztem, akkor még csak 20 ezren látták, ez valamikor 16-17 óra között lehetett. 8 órával később a látogatottság épp a 150 ezret súrolta 4 ruppó híjján, nagyon gyorsan elterjedt.

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr35994047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása