atom

*megjegyzés* - úton - kifogom a hülyéket

2009.02.10. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 4 komment komment
*megjegyzés* - úton - kifogom a hülyéket Tovább

Tegnap reggel újra Luigi ölébe pattanhattam, a szerelő végzett, a hiba ööö.. ..nos hibát nem talált, de jótékony hatással volt a kis Sei-re, az elektronika kábeleinek átmozgatása. (Kontakthiba lehetett).
Sárvárig még semmi üvölteni-valóval nem találkoztam az úton, így csak énekelgettem jókedvűen, aztán a városban kezdődött a szokásos lassulás. Megint mindenki 30 km/h-val, jobb esetben csak 40-el volt képes haladni, az amúgy simán 50-el autózható úton. Itt még csak az egy-két: "Menjél már!" és "Mi lenne ha rükvercben haladnánk?" megjegyzést mondogattam félhangosan az előttem lévőknek, hátha sikerül telepatikus úton közölnöm velük, hogy haladjunk.
Aztán Sárvár után kifogtam a 60-as Tháliát. Mert hiába a közút, hiába vagyunk lakott területen kívül, ő hatvannal megy. Hülye kalapos*. Előztem.
Persze ezzel nem tudtam le az aznapi csigákat. Később egy fehér VW háta megett találtam magam, aki úgy 80-85-el ment, nem is akartam nagyon előzni, kényelmesen néztem, ahogy elhúz mellettünk egy szép, mélybordó BMW 120d. Szemből nem jött semmi, de az előttem lévő VW-re oly nagy hatással volt mellette elrongyoló márkahonfitársa, hogy ijedtében kb 30 km/h-ra lefékezett. Mondanom sem kell, hogy erre feltettem az előttem lévő hölgy-vezető édesanyjával egybefogalmazott kérdést: "Mi a jó k.a. csinálsz?" - na visszagyorsítottunk normál tempóra, egy ideig semmi gond, aztán Vát után azt figyeltem, hogy a hölgy, amikor beszélget, akkor csaknem teljesen ránéz a mellette ülő utasra, fittyet hányva az útra és ekkor 60-70km/h környékére csökken a sebessége. Előztem. Ezzel véget is ért a tökölés, üres út, Falco gyár kéményének füstje a horizonton, király. Beértem a városba, befordultam a munkahelyhez, ami előtt és környékén nem volt parkolóhely. Mentem egy kört, hátha mire visszaérek lesz. Nem volt. Már fordultam volna újabb kör után, amikor rájöttem, hogy hülyeség ezen görcsölni, inkább hazavittem a kocsit. Persze eközben még követnem kellett úgy 1 percig egy 20 km/h-val száguldozó új autóst. Ekkor jutottam el arra az elhatározásra, hogy legközelebb berakok egy zsák szart az anyósülésre, és minden ilyen és ehhez hasonló vezetőt azzal fogom dobálni. Leparkoltam, kiszálltam, megkönnyebbültem. Gyalog irány a munkahely, senki nem megy előttem lassan, nem kell parkolóhelyet keresnem, nincs gondom semmire. (Amúgy minden nap gyalog járok dolgozni, meg úgy nagyjából mindenhova.) Már alig várom, hogy kitavaszodjon, akkor majd előszedem a bringám is. Jee...

Ha a türelem rózsát terem, akkor az én autómban sosem lesz egy szirom sem. Nem vagyok agresszív, nem üvöltözök, sőt, magasról tojok az ilyen helyzetekre, engem csak akkor tudnak az ilyen esetek idegesíteni, amikor sietek vagy veszélyeztetnek. Ma épp a sietség állt fent, persze 9 helyett 9:25-re értem be. Mindegy...


*kalapos: tisztelet a kivételnek, de sok kalapos van (vidéki, városban akadályoztatóan vezető sofőr, szériatartozék a kalap, fején vagy hátul, a kalaptartón pihen) "Valószínű nem is hallott még a kalapon kívüli passzív biztonsági eszközökről." Kétperces Totalcar kalapos példavideó (amit érdemes megnézni, a tovább után lentebb):

Tovább a poszthoz
4 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr24932863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pankeey 2009.02.11. 16:49:38

2bal, de az egyik jobb :)
(amugy nem)

-Ani- 2009.02.11. 22:31:38

Valami jó sz*rbomba dobáló-hajítógépet..... :))))) én üvöltözni is szoktam.
süti beállítások módosítása