atom

Tűzijáték földközelben, pezsgő, család, barátok, hideg - így szilvesztereztem

2009.01.02. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
Tűzijáték földközelben, pezsgő, család, barátok, hideg - így szilvesztereztem Tovább

Már délután visszhangzott a petárdák durrogásától a város, addig nem is nagyon vettem erről tudomást, amíg nem robbant egymást után 10-11 darab lakóházunk belső udvarán. Ez uttóbi "lövés-sorozattól" automatikusan a földre vetettem magam, és ha nem is kúsztam az ablakhoz, de kicsit megijedtem:P
Megnéztem pár filmet, kivasaltam a ruháimat, rendet raktam (Dédanyám mondja mindig az újév közeledtével, hogy ne hagyjunk semmi munkát a következő évre). Később, este benézett hozzám pár üveg pezsgő egy kis borral, sörrel, két tálca szendviccsel, francia-, sajtos-kukorica-, és krumplisalátával, sajtos-masnival és a családdal. Rég volt már, hogy Anyáékkal szilvesztereztem, örültem, hogy idén így alakult.
A konyhám gyors átrendezése után hamar betoppantak Zsóttiék és kisvártatva Taki is, így már heten zsúfolódtunk az "Atom-bunkerban" (milyen más név is illene a lakásomra:P), 23 óra után nem sokkal pedig a Fő tér felé vettük az irányt, pezsgővel felszerelkezve, jól beöltözve. Az égiek rendesek voltak, a kezdeti mínuszok enyhültek és éjfélkor már nem fagyott arcunkra a mosoly. Aztán még egy gyors koccintás Zsóttinál, tűzijáték megfigyelés, és némi tánc következett a tömeg szélén. Úgy kettő óra körül mentünk haza, még gyorsan helyrepofoztam a konyhát, aztán három után lefeküdtem aludni (egy kis Ali-G-t még néztem a tévében öcsém ötletéből kiindulva:).

Pozitív: Örültem, hogy barátok és családom társaságában köszönthettem az újévet. Finomakat ettem, jókat beszélgettem, nevettem, ünnepeltem. A Fő téri zene táncolható volt, a tűzijáték szépen ragyogott (bár a háttérben szóló zenével összekomponálva jobb lett volna), ismerősökkel is összefutottam, és még a pezsgőtől sem rázott ki a hideg.

Negatív: Igazán csak a megszokottnak számító "rendbontókat" tudom megemlíteni. Nem normális dolog a tömegben feldobni egy pezsgősüveget, arra nem gondolt az üvegvető, hogy valakit esetleg eltalálhat. Aztán ott vannak a tűzijátékosok is, akik kicsit felelőtlenül lőttek fel pár rakétát. Volt olyan, amelyik 2-3 méterrel ívelt át a tömeg feje felett, majd szerencsére olyan helyen ért földet és robbant fel, ahol nem állt senki. Aztán a tőlünk 5-10 méterre, a fagyos földbe erősen letűzött rakéták nem repültek fel, hanem ott robbantak szét. (Szép volt közelről, csak ijesztő volt a szétrepülő sok fényes csóva ami felénk is jött). Szóval legközelebb majd kicsit okosabban kéne lövöldözni/robbantgatni.

A Ti szilveszteretek milyen volt?

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr43851342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janila 2009.01.02. 19:41:51

barátok és szintén Fő tér, jahm és még láttalak is;)

Atom · http://atom.blog.hu 2009.01.03. 12:02:06

@janila: Nem köszöntem, bocs, nem tudom kit rejt a nicknév:P A múltkor valaki nagyon vigyorgott rám, aztán közölte, hogy olvasóm:P

lesifotos 2009.01.03. 15:39:53

Nem tudom, miért csak a petárdákat szabályozzák, amikor a tűzijáték legalább annyira veszélyes, sőt...

Tavaly egy sráchoz kellett mennem, aki barkácstudását fitogtatta és vascsőbe öntögette a petárdákból kinyert lőport, majd kalapáccsal "megtömörítette". Ő búcsút mondhatott a tenyerének és a dobhártyájának. Az idén hajnalig fotóztam a Fő téren és környékén, de alig feküdtem le, már csörgött a telefon, hogy valaki belenézett egy tűzijáték-vetőcsőbe. Negyed órával élte túl az esetet, úgyhogy remekül kezdődött az év. De azért vidámság is volt. A lányommal elmentem szánkózni Szilveszterkor. Jó dolog ez a hóágyú, csak kicsit még tanulni kell a szombathelyieknek, hol trécseljenek és hol húzzák fel a dombtetőre a szánt.
süti beállítások módosítása