atom

Bécs - aranyvasárnap

2008.12.22. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Bécs - aranyvasárnap Tovább

Tegnap Bécsben voltunk sétálni a családdal. Aranyvasárnap lévén elég nagy volt még az ünnepi sürgés-forgás, teli van a város adventtel.
Elmentünk a schönbrunni kastélyhoz, parkjában hatalmas adventi forgatag, a csípős hideg időben sok-sok ember puncsot szürcsöl (később mi is), fényképezőgép katt-katt. Egy angol társaság megkért, hogy fotózzam le őket, kezembe nyomták a fényképezőgépet (Canon EOS40D), a srác hozátette: "Don't run!:)" - muhaha!:P
Schönbrunn nagyon szép, rövid família-kupaktanácson megbeszéltük, hogy tavasszal is megnézzük, akkor is szép lehet, és akkor a fényképezőm akksijai sem fogják azt hinni a hidegtől, hogy lemerültek. Azért csináltam így is sok képet, alábbi képekre kattintva megnézhetőek, bár ezek szinte mind csak ünnepi vonatkozásúak.

Nagyon tetszett a zsidó-negyed, gyönyörű házak, csend, valami átlengte az egészet (ugyebár ott szinte nulla volt a karácsonyi díszek száma), egyszóval nagyon hangulatos volt! A sétálóutcák nagy részéről egyébként ugyanez volt a véleményem. A tiszta épületek, a díszes terek és építészeti remekek hamar elfeledteték velünk a metró-aluljáróban látott drogosokat és részegeket.
Ez a város nagyon sok-nemzetiségű, temérdek kínai, török és indiai embert láttam. Na most nem egy kibővített nyolckeres sárkánypiacot kell elképzelni, egyszóval sok helyen láttam pultban, boltban, utcán s mindenfelé külföldieket (akik valószínűleg itt élnek). Nekem ezzel nem volt bajom, de olyan is van akiket ez zavar. Én még most is "döglődöm" egy indiai lány elkapott pillantásától és egy keleti lány mosolyától:P Schönbrunnból visszafelé pedig ült a metrón egy osztrák lány, aki folyamatos mosolyával és természetes szépségével szivárványszínűre festette a szürke metrókocsit:)
A belvárosi adventi vásároktól már nem dobtam magam hanyatt (igen kb három vagy négy adventi bódékupacba botlottunk a belvárosban is), úgy látszik van rá igény. Jó volt ez a kis túra/séta még karácsony előtt, mielőtt még elpakolják az árusok portékáikat. Szépen feldíszítették a várost, nem volt tömegnyomor (a belvárosban), hangulatosra sikeredett ez a kis kirándulás...

(Többet most nem írok, még egy cikket is össze kell raknom és már nagyon este van:P)

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr59835886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása