atom

Elrejtett Pixar részletek - 13 évvel ezelőtt, már a Toy Storyban is benne volt Wall-E

2008.08.11. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 11 komment komment
Elrejtett Pixar részletek - 13 évvel ezelőtt, már a Toy Storyban is benne volt Wall-E Tovább

Mint arról már pár bejegyzésemben is beszámoltam, nagyon rápörögtem az új Pixar animációra, a Wall-E-ra. E kis robot nyomán nézegettem videókat a youtube-on, amikor találtam egy olyat, ami nagyon meghökkentett. A Pixar Easter Eggs-et. Az Easter Eggs (Húsvéti tojások) amolyan elrejtett momentum/ok egy filmben, egy weboldalon stb, de ki gondolta volna, hogy a Pixarnal ebből a műfajból sportot űznek és akár 13 évvel előbb becsempészik filmjükbe egy figurájukat, mint hogy az a mozikba kerül?!
A visszatérő A113-as poén mindegyik filmben szerepel, piros kiemellésel jelöltem:) Az A113 a CalArts tanulói által használt osztályterem száma.

Csak, hogy tisztán lásson mindenki mindent, itt vannak a címek évszámokkal együtt:
Toy Story 1995 - Egy bogár élete 1998 - Toy Story 2 1999 - Szörny Rt. 2001 - Némó nyomában 2003 - A Hihetetlen család 2004 - Verdák 2006 - L'ecsó 2007 - Wall-E 2008

Toy Story-k és Egy bogár élete
Egy pizzafutár-autó (Pizza Planéta) először a Toy Story 1-ben [picture], 2-ben [picture], a Bogár életében [picture], a Szörny Rt.-ben ugyanaz csak esti verzióban: [picture], a Némó nyomában [picture], a Hihetetlen családban, a Verdákban  [picture], a L'ecsóban [picture] és még a Wall-E-ben is megjelent. Az Egy bogár életében a Geri sakkozikban szereplő Geri arca látható a hangyakolónia feletti fába faragva, ugyanez a Geri tűnik fel a Toy Story 2-ben, ő a játékjavító, dobozának egyik fakkjában sakkfigurák vannak [picture]. Szintén ebben a mesében feltűnik az álbakik közt Woody a Toy Storyból, csapót tartva. A Toy Story 2-ben a befejezés felé Andy naptárában egy fűszálon ételt cipelő bogarakat ábrázoló kép van [picture], ami az Egy bogár élete előkészítési szakaszából származó festmény. Krumplifej asszonyság pedig a film elején Egy bogár élete című könyvet olvas picture. Buzz Lightyear az egyik jelenetben egy bokorban látható, az előtérben a bogár élete figurái láthatók az egyik ágon [picture]. Amikor Buzz fut a játékboltban, akkor Bogár élete játékok mellett fut el [picture].
A113-as poén: a Toy Storyban Andy mamája autójának ez a rendszáma.[picture] És a második részben a repülőtéri terminálnál ezt a repülési számot hívják.
Az Egy bogár életében pedig az egyik dobozon látható ez a szám. [picture]
Látható tehát, hogy a Pixarosok utalgatnak műveikre, viszont nem csak visszautalásokat, hanem "előszeleket" is elrejtettek a készítők.
A Toy Story egyik jelenetében (amikor Buzz berepíti Woody-t az autóba a tetőablakon át) a háttérben alig kivehető módon egy garázs mellett Wall-E ácsorog. (ez benne van a lent beszúrt videóban, mint ahogy a többi Wall-E-s rejtett jelenet/Easter Egg is)

Szörny Rt.
A filmben szereplő díszletek egy része már szerepelt a Toy Story 2-ben, mint ahogy a Randallnak (kaméleonszerű szörny) előhúzott hátterek, melyekből az egyik a Toy Story-s Andy szobájának tapétája. A bogár életében látható pizzafutár autós kép ugyanaz csak esti verzióban [picture]. Akad egy Paul Bunnoun poszter is, mely szintén a Toy Storyból, azon belül is Sid szobájából való. Viszont itt már kapunk előrejelzést is, a Némó nyomában című (akkor már javában készülő) alkotásra. A Harryhausen étteremben (ahol Boo kibújik rejtekéből) a polipszakács mögött tapéta egy bohóchalat (Némót)ábrázolja [picture]. Amikor Randallt száműzik Montropolisból, a falon ott van Némó, mint horgásztrófea [picture] . Nem ér még véget ezzel, hiszen Boo miközben Sulley kezébe pakolja játékait odaad neki egy kis Némót is. A játékok közt egyébként szerepel még egy labda [picture] (Luxo Junior és egyéb Pixar kisfilmek illetve Toy Story is benne van [picture]) és egy Jessie baba (Toy Story 2). A végefőcímben szerepel Rex a Toy Storyból.
A113-as poén: Sulley mögött látható, amikor meglátja Boo-t a szemetesben.

Némó nyomában
A fogorvos rendelőjében az egyik játékfigura Buzz Lightyear a Toy Storyból [picture]. Szintén a rendelőben egy kisfiú egy Mr. Irdatlan képregényt olvas [picture], aki A Hihetetlen család főhőse. A rendelőben egy művészeti alkotás lóg a plafonról (halak) [picture], ugyanezt készítette el Boo a Szörny Rt.-ben. Mike (az egyszemű zöld szörny) a Szörny Rt.-ből átúszik a képen a végefőcím alatt [picture]. A verdákból Luigi elsuhan az ablak alatt [picture].
A113-as poén: a fényképezőgép típusa, amellyel a búvár elvakítja Pizsit egy időre. [picture]

A Hihetetlen család
A filmben elsuhan kétszer is a már megszokott pizzafutár autó.
A113-as poén: a szobaszám, amit Mr. Incredible mondott egy találkozóhoz, és a cellablokkszám az Omnidroid rakétánál. [picture]
Mr Irdatlan garázsában a polcon ott ül Wall-E.

Verdák
Az egyik autón a 2319-es szám olvasható, amely a Gyerekészlelő Ügynökség által használt riasztókód volt a Szörny Rt.-ben, amikor egy zokni ragadt egy szörny szőrére. Villám McQueen gumija Lightyear - a Toy Storyban Buzz Lightyear az egyik főhős. King szponzora a Dinoco, amely a Toy Storyban szereplő benzinkút neve is egyben. A Madárkák a dróton rövid animáció madarai láthatóak egy villanyvezetéken ülve a film elején[picture]. A végefőcímben látható Mike és Sulley (Szörny Rt.) egy drive-in-ben, mint Monster Truck-ok.
A113-as poén: nálunk Cimbinek ismert Mater rendszáma picture és a vonat száma, amely majdnem elüti McQueen-t. [picture]

Lecsó
Ebben kevesebb momentum szerepel, viszont itt is felfedezhető a Pizzafutár autó a háttérben, A Hihetetlen családban szereplő pantomim rabló (Bon Voyage), a pantomimes Párizs egyik utcáján [picture], illetve az egyik főhős, Linguini az egyik Pixar rövidfilmben a Lifted-ben szerepel, őt mozgatják a gyakorló földönkívüliek. Linguini Hihetlen család logós boxert visel [picture], és Luigi a verdákból áthalad a hídon[picture]. Egy kutya árnyéka a falon, a 2009-es új Pixar film, az Up első Easter Eggje [picture].
A113-as poén: az egyik patkány fülén található bilétán szerepel a szám. [picture]
Linguini lakásában a falon ott van a Wall-E-ból ismert csótány. [picture]

Wall-E
Linguini robogója a L'ecsóból ott hever a szemétkupacban [picture]. A jól ismert pizzafutár autót EVE egyszer beszkenneli. A Wall-E által épített EVE szobor jobb keze a Pixar ismert védjegye, egy lámpa (ez nem biztos, mert én szúrtam ki, lehet, hogy tévedek). Biztos lesznek még újabb felfedezések is e film kapcsán, sőt apróságok már vannak is, de ezek olyanok, amelyeket már az előzőeknél is kihagytam. Elvileg látható benne a Toy Storyból Rex és a Verdák #52-es rajtszámú autójának a szponzora is.
A113-as poén: A113-as parancsot kap az autópilóta a film háromnegyedénél.

És itt a beígért videó, amelyben látható (kb a közepétől), hogy hol rejtették már el régebben Wall-E-t az előző filmekben:

Tovább a poszthoz
11 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr79603290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tetova 2008.08.12. 13:45:47

Nem lehet, hogy van egy nagy figura adatbank és abból töltenek le mindent? Nevezzük statiszta listának. Már megvan a váz. a render paraméterek, a kutya sem emlékszik mi volt valahol a háttérben 10 évvel ezelőtt.
Úgy tudom a Transformers(?) egy jelenetében is ugyanaz a anyahajó szerepel, mint egy másik filmben. Egyszerű render-recycling :)

Mirelle · http://www.mirelle.hu 2008.08.12. 22:27:15

Ez nagyon tetszett. A kisfilmek alapján sejthető volt, hogy egy nagyon kreatív, igen őrült bagázs csinálja a mozikat, így annyira nem csodálkozom. :)

AvgDvl 2008.08.13. 02:12:08

baszki, ha egyszer megterveznék 3D-ben egy pizzás autót ilyen részletességgel, naná hogy újra fel szeretném használni. meg újra. meg újra. :)

DuDe · http://dude.blogol.hu 2008.08.14. 09:30:00

Egyetértek AvgDvl véleményével...sokkal egyszerűbb egy már kész modellt újra felhasználni, mint mindig újakat alkotni. Azt is el tudom képzelni, hogy megalkotnak egy filmet, és a következő filmre készülve a "brainstrorming-ban" felmerül egy egy már meglévő szereplő, vagy akár háttéralak sztorija...ezért nem hiszem, hogy a wall-e sztorira utalnak előre.

Ettől függetlenül nagyon ötletesek az utalások, és néhányat én is észrevettem :)

fraki 2008.08.14. 11:34:52

Miért kéne nem elhinni, hogy a wall-e ötlete 15 éves?

Pappa 2008.08.14. 13:49:29

Jó,de mikor a wall-e van a háttérben,egyáltalán nem kéne ott lennie,nem illeszkedik egy sztoriba sem egy robot,az hogy ott van alig észrevehetően,egyértelműen utalás!Az is lehet,hogy akkor még nem volt tervben a wall-e,csak valamelyik grafikus megcsinálta és úgy gondolta beteszi,úgysem lehet észrevenni...vagy pusztán szórakozott volt!:)Tökjó írás volt Mr. Vaskarika!:)Pixarosok meg pihentek,bár amennyi meló van ezekben,teljesen jogosan!Amúgy nem tudtam,hogy vannak ilyenek,csak nem értettem a Némó játékot a szörny RT.ben,valamit én is észrevettem:)

2008.08.14. 14:49:19

tetova: így van :) A Transformers-ben ugyanaz a repülőgép anyahajó tűnt fel, ami korábban a Pearl Harbourban is szerepet kapott.

misizoli 2008.08.14. 16:33:18

ugyan ez nem lustaság. szimplán móka. szerintetek a háttérbe nem tök mindegy hogy milyen autót raknak bele? a mozivásznon észre sem veszed. viszont ha egy bizonyos autót raknak bele az utalás.

én is rejtettem már elem reklámplakátjára robotot. felbodja a hétköznapokat ;)

igor2 2008.11.11. 20:31:59

Említeted a pizza futárt és el kezdtem figyelni és tényleg a legtöbbet meg is találtam

Atom · http://atom.blog.hu 2008.11.11. 22:53:24

:D Örülök, hogy nem csak én tudok "megszállott" lenni:)
süti beállítások módosítása