atom

Motorral a sorompó ellen - áttörte a sorompót Szombathely mellett egy motoros

2008.07.03. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
Motorral a sorompó ellen - áttörte a sorompót Szombathely mellett egy motoros Tovább

Tegnap este láttam a Tényekben a hírt, miszerint áttörte a sorompót egy motoros Szombathely mellett. Az egészben az az érdekes, hogy a motoros meg sem állt. Nos épp azon gondolkodtunk, hogy ha nekiront egy seggrakétával valaki egy sorompónak, akkor vajon mik történhetnek:
1. a motor elejével kapja el: bimm-bumm esés, törik a plexi, a fejidom és miegymás
2. a motoros a testével kapja el: a motor továbbmegy, majd pilóta nélküli üzemmódban eldől kicsit arrébb, a motoros pedig (ha még egyben van) próbálja összeszedni magát a sorompóról vagy alóla
Itt a videó máris a youtube-on:D

Aztán mondták a srácok, hogy ott kamionok is alkalmanként letördelik a sorompót (azért is volt bekamerázva), így kezdtem már érteni, hogy mi a rafinériája a dolognak. Szerintem egy egyszerűbb műanyagsorompó lehet a dologban, költséghatékonysága végett, azt pedig amint látjuk, le tud úgy törni egy motoros a testével, hogy nem esik le róla és "simán" továbbmegy. Akárhogy is nézzük, azért a sorompóért igazán visszamehetett volna, hogy ledobja a sínről (mint ahogy azt a BMW-s is csinálta), vagy akár vitte volna haza emlékbe. Na mindegy. Amikor én motoroztam sosem jutott eszembe nekihajtani a sorompóknak. Nem hiszem, hogy szándékosan tette, bár ahhoz nagyon el kellett bambulnia, hogy ne vegye észre, mert ugye lassítás nélkül kapta el (mondják a tévében).
Szerintem kitudta volna kerülni...

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr32550442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

charlie 2008.07.03. 09:01:42

Ezek a hiperszuper modern sorompok, ugynevezett gyengített sorompok, azért tudott továbbmenni. Ha egy hagyományos soromponak ment volna igy neki (pl. ami van Egyházasrádocnak az állomásnál) buktázik egy nagyot, ha nem szabja széjjel a sorompo. Egy olyan a kamionnak is tud azért kárt okozni.

Szóval nem értem minek ilyen gyengitett sorompo. A normális ember nem megy neki, ha meg a balfasz nekimegy, akkor meg legalább torje ossze magát.

Amugy egy ilyen sorompo 100-300e kozott van, szoval egy sima fémsorompo olcsobb :)

Zsótti · http://www.motorsport.photobudai.com 2008.07.03. 16:10:45

Atom, legközelebb Pannonia Ringen "sorompótörő versenyt" rendezünk!!! :-) 1 jelentkező már biztosan van... :-)

pankeey 2008.07.03. 18:03:04

Q:
- fogd a sorompot es fuss?
- miert nem vitte haza a bmw-s?
- miert nem egy ic jott :)


#meg jo, hogy bele nem lepett!
süti beállítások módosítása