atom

Ferrofluid - a tüskés folyadék

2008.06.30. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Ferrofluid - a tüskés folyadék Tovább

Ha azt mondom "Ferrofluid" akkor ki mire gondol? (nem, nem az Il Ferro reinkarnációjáról van szó).
A ferrofluid egy folyékony anyag, amely mágnesezhető, azaz pontosabban mágneses tér hatására elég érdekes és látványos alakzatot ölt.* Ilyen:

Jó barátunk a youtube, be is pötyögtem a tíz betűt nyomban, majd több videót átböngészve kiválasztottam kettő hosszút, de látványosat, majd kellemes zenére összeraktam belőle egy kétperces kisfilmet a lényeges avagy szép jelenetekkel. Tessék csodálkozni eme szurokra hasonlító anyagon:

* "A ferrofluid kicsiny vas részecskék halmaza, melyek maximális mérete 1 nanométer azaz 0,000001 mm. Ez egy kolloidális keverék, ami rendkívül kicsi mágneses részecskéket ölel fel egy szintetikus olajban. A részecskéket egy olyan anyaggal vonják be, amely  megakadályozza, hogy a részecskék összetapadjanak. A részecskék a mágneses térbõl való kikerüléskor a mágnesesességüket elvesztik. A ferrofluid folyadék felhasználható hangszorókban, szócsövekben, a merevlemezek tengelyénél, radarfestékként, Magnetorheological tompítóként."

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr27362796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Zsófi 2008.10.01. 19:57:41

szeretnélek megkérdezni hogy véletlenül nincs meg a receptje, mert én kémia tagozatos vagyok(most 10.es) és a kémia versenyre ezt választottuk témának, de eddig nem sikerült megcsinálni.
ha meglenne az elkészítés módja neked nagyon megköszönném ha el tudnád nekem küldeni.
Köszönettel: Zsófi
süti beállítások módosítása