atom

*megjegyzés* - meleg van, tehetünk róla

2008.06.25. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
*megjegyzés* - meleg van, tehetünk róla Tovább

Tegnap és tegnapelőtt csak úgy dőlt a tévéből a hírfolyam, UV-B így, leégés úgy stb... Nem nagyon szoktam ezekkel foglalkozni, meg amúgy is, a legutóbb azt mondták be, hogy: "Holnap sem fog esni az eső!" - mindeközben pedig kint dörgött és villámlott nem kevés csapadék kíséretében. Szó ami szó, tényleg meleg volt az elmúlt két napban, még öreg kissomlyói házunk 50-70cm vastag kőfalain keresztül is sikerült bejutnia a szobába a hőfolyamnak (de az is lehet, hogy az ajtón és az ablakon át érkezett:P). Izzadtam is rendesen, strand vagy némi víz után vágyakozva eszembejutott Anyáék szerzeménye, a számomra még újnak számító medence az udvarban. Rohantam is ki, mindenféle UV-A-B-C sugárzást figyelmen kívül hagyva, majd nagyjából egy órát töltöttem a viszonylag hideg vízben, könyvet olvasgatva. Sikerült megállapítanom: annak ellenére, hogy szinte súlytalannak érezzük magunkat a víz alatt, egy könyvet a vízszint fölött egy-két centivel tartani hosszútávon zsibbasztó lehet (kb 25-30 oldalt olvastam el). Kéznélküli üzemmódban kimásztam a medencéből, majd percekkel később már mélyen átszellemült fejjel száradtam a padon és járt az agyam... Évek óta tart már ez a folyamat, de manapság tényleg egyre "hülyébbek" az évszakok. Egyik nap forróság, másik nap zuhogó eső, tomboló szélviharok, esetenként forgószelek, szárazság stb, már nemcsak arról van szó, hogy kitolódott a tél, avagy februárban kissé meleg van. Tudom, hogy minden csapból ez folyik, de ez a globális éghajlatváltozás remélem kezd egyre több embernek feltűnni. Nem csak azok a csúnya nagy pöfögő gyárak teszik tönkre ezt a bolygót!
Sosem kiáltom ki magam zöldnek, én is szennyezek, de apróságokkal már teszek a környezetért. Na mindegy. Most befejezem, mert megint túl beletudnám érezni magam a témába és mostanság túl sok dolog szúrta a szemem, csak agyagból készült edényezés lenne belőle...

Meleg van és tehetünk róla...

Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr13538048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

charlie 2008.06.25. 08:24:34

hát, igen, ezt elbasztuk, nem kicsit nagyon. kinyirtuk a foldet. talán még vissza lehetne fogni, de ehhez nagy rovid tavon (1-2 év) belul globalisan mindent meg kéne változtatni. az meg ugye nem lesz.

pankeey 2008.06.25. 21:23:27

nem kell aggodni, jon a vilag vege - csak sort kell inni... :)
süti beállítások módosítása