atom

A nagyobb jobban megéri! - de kinek?

2007.12.10. 08:00 | Atom | Szólj hozzá! 9 komment komment
A nagyobb jobban megéri! - de kinek? Tovább
Elsőként jöjjön egy kis matek. 3dl 180Ft, azaz 1dl 60Ft. Tehát, ha 1dl 60Ft, akkor 5dl üdítő 300Ft-ba kerül. Nos, akkor ez így teljesen rendben is van, kiírás szerint is. Már csak az a kérdés vetődhet fel az akcióhajhász emberben, vagy a "Vegyél nagyot mert az jobban megéri!" - mondatot skandáló gyerek szülőjének a fejében, amikor a Marco Poloban jár: Mitől éri meg jobban?

Lehet, hogy csak én vagyok ilyen értetlen és a Marco Poloban valamilyen átvitt értelemben gondolták ezt az akciót. Nem tudom... Be kellene mennem megkérdezni (aztán lehet, hogy egy hamburgerrel a fejemen távoznék:P)
Bonyi fotózta ezt az "érdekességet".
Tovább a poszthoz
9 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr11250236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Garai Gábor 2007.12.10. 09:55:26

Még sokat kell tanulnod az üzlet vezetésről... GG boltos

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2007.12.10. 12:51:19

Hát nállunk a krimóba is úgy vannak megálapitva az árak, hogy aki eccere többet vesz, mer monnyuk fizet eggy kört az jobban jár, mintha eggyenként venné a felesseket, merha például szétönt a kocsmáros eggy üveg körteízü szeszitalt vagy monnyuk cserkót, ha valaki már megita a jobminőségüt, és ha monnyuk 13rman kapnának eggy felest, akor szokta mondani a kocsmáros, hogy szivesen szétönti tizennégy felé, hogy ne a szerencsétlen szám jöjjön ki, és akor az utolsóbol árengedmént ad, és így a Károjnak is jut, éshát igy mindenki elégedett lessz, és még mindik csak eggy üveg szeszital fogyot el.

200SX 2007.12.10. 13:05:04

Pécsen a plázában 3dl=230, 4dl=250, 5dl=270, ott tényleg igaz a mondás.
Gondolom a cc is valami ilyen árképzéshez szánta a plakátot.

papugaja 2007.12.10. 13:07:34

A nagyobb pohár többe kerül. 3decisbe hogy kérsz 5-öt?

flimo13 2007.12.10. 13:16:59

Coca Cola legyártja a plakátot, szétteríti, üzletvezető meg aszondja, hogy a pék faszát fogja a nagyobbat olcsón adni, fix 60ft/dl és kész. Nem olyan bonyolult megérteni :) Oké, postnak elmegy, de megint milyen barom tette ki index címlapra azt nem tudom. Vagy minden hülyeség kimegy random?

PS: Eddig messze a legjobb hamburgereket a Marco Polóban ettem, még mindig akkorát adnak, mint egy ház?

A farok rossz végén 2007.12.10. 13:23:07

És akkor reklamáltok, amikor lehúzzák az országot a PISÁn szövegértésből. Írta itt bárki is, hogy NEKED jobban megéri a nagyobb adag? Egy frászt. A Coca-Colának és az üzletnek viszont jobban megéri. A többség jobban járt.

(Amúgy meg aki ősi román szokás szerint kólát iszik, az sikeres ember nem lehet, még ha Batz papucsban is teszi, Palkovitsné laptopja felett kortyolva, egy letépett ajtón ülve.)

fizikus 2007.12.10. 13:33:09

Ha a különböző térfogatú poharak ugyanolyan alakúak (mondjuk egy középpontos nagyítással egymásba transzformálhatók), akkor haladva a nagyobb mére felé egyre kisebb a felület/térfogat arány. Azaz kisebb a kólaegységre jutó csomagolóanyag-mennyiség.

Szóval kinek éri meg jobban? Hát az eladónak! Miért? Azért, mert több kólát ad el (feltéve, hogy a reklám eléri a célját), és relatívan kevesebb csomagolót kell biztosítania, de emellett mérget veszek rá, hogy a csomagoló árát úgy számolja a kóla árába, hogy a nagypoharassal is jól járjon, így a kipoharas vevők tulajdonképpen szívnak.

Atom · http://atom.blog.hu 2007.12.10. 14:57:21

"Oké, postnak elmegy, de megint milyen barom tette ki index címlapra azt nem tudom." - azt nem tudom, hogy ki tette ki, de érdekelne, mert lett volna már sokszor normálisan összeszedett és megírt bejegyzésem, ami azért megérdemelte volna, hogy kikerüljön.

"Eddig messze a legjobb hamburgereket a Marco Polóban ettem, még mindig akkorát adnak, mint egy ház?" - Még mindig akkorák, hogy csajszik nem nagyon járnak pasival hambizni, mert nem bírják úgy enni, hogy ne essen szét:) Szóval jó nagyok és sokkal de sokkal ízletesebbek, mint a másik felkapott hambizós helyen... Oda csak buli után érdemes menni hajnalban, mert akkor is nyitva vannak...

Bonyi · http://bonyi86.blogspot.com 2007.12.10. 18:10:36

Igen, a Marco Polo még mindig a város egyik legjobb kajáldája, ettől az apró mallőrtől eltekintve. Sehol nem lehet ilyen áron ekkora (tényleg, mint egy ház) méretű és ennyire finom hambikat enni.
Csak rám ne fogják, hogy gerillásan reklámozom őket... :D
süti beállítások módosítása