atom

Japán csodák - Sony mosoly és zenélő utak

2007.11.22. 08:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Japán csodák - Sony mosoly és zenélő utak Tovább
Azt idáig is tudtam, hogy a japánokkal nincs rendben valami (persze jó értelemben). Mindig kitalálnak valami meghökkentő dolgot, technikai újdonságot. Furcsa vetélkedőket néznek a tévékben és érdekes vagy épp haszontalan dolgokat is csinálnak.
Ezen eldobtam az agyam. A Sony a CyberShot fogalom után bejelentheti a SmileyShot fogalmát. Igen, SmileyShot, nem gépeltem félre, Sonyék feltalálták a mosolyexponálást.
A módszer nem túl bonyolult, egy kis kockába be kell "lőnünk" az egyén arcát, ami egy előre beprogramozott algoritmussal pásztázza az arcunkat és rögtön fényképez amint felkerekedik a szánk széle. Itt egy rövidke szemléltető videó:

Ha nem látnád a videót kattints ide!

Na de azért akadnak hülyeségek is a szamurájok földjén.
A szigetország útjain zenélő utakat kreálltak. A módszer nagyon egyszerű. Ha mentetek már át autóval frissen festett forgalom elől elzárt területet jelző útfestésen vagy lécburkolatú hídon, akkor hallhattatok az autóban egyfajta búgást. A japán mérnökök ilyen "recéket" marnak az aszfaltba, amitől más és más hangon búgnak az abroncsok. Nekem annyira nem jön be, de biztos akad sokan, akik mindenféle dallamokat akarnak búgatni az autójukkal 45 km/h-ás sebességgel (mert ugye akkor tökéletes igazán)

Ha nem látnád a videót kattints ide!
Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr94225942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása