atom

Bogárélet makróban

2007.08.03. 08:02 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Bogárélet makróban Tovább
A szorgos hangya egész nyáron dolgozott, gyűjtötte az élelmet a morzsáktól a legyekig. Igen, a legyekig, mert a szorgos kis Z-k, megesznek mindent. A szobámban figyeltem fel arra, hogy egy kis hangyusz cipeli/vonszolja a hozzá képest termetes hullát/eledelt.

Valahogy úgy tűnt arányilag, mintha én ráncigáltam volna magam mögött egy tehenet. Természetesen ezt a mostani fizikumommal nem tudnám rendesen kivitelezni, de majd ha megnövök és erős bácsi leszek, akkor lehet, hogy sikerülni fog. Zsolti a béka valószínűleg nem örül a konkurenciának, lehet hogy a kis Z épp az orra elől halászta el az aznapi betevőt...
A hangyák majdnem minden szárazföldet benépesítettek (kivéve Antarktisz, Grönland, Izland, Hawaii). Ha az összes hangya tömegét megmérnénk, a szárazföldi állati biomassza kb 15-25%-át tennék ki. Ez kicsit meglepő szám, legalább is engem meglepett. Aki még nem érzi elég hangyásnak magát, kattintson ide, itt többet megtud róluk. És Z ill Fürge mellett még ki a leghíresebb hangya a világon?
Segítek: "........ a hangya. A hős, a bátor, ki minden bűnt meggátol!"
Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr51125027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása