atom

Szarvasbogár - Shit-Iron-Beetle

2007.06.08. 13:02 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
Szarvasbogár - Shit-Iron-Beetle Tovább
Egy hete (ami lehet, hogy már kettő), a szarvasbogarak ismét vendégeskednek a fűzfánkon. Pár éve tömegesen megjelentek az udvarunkon, de elmúlt a nyár, elmúlt az invázió, az emberek hatalmon maradtak a bogarak pedig tovaszálltak mély zümmögéssel, melynek olyan hangja volt, mint egy Harley-Davidsonos felvonulásnak. (mellesleg akkora Szarvasbogarak voltak akkor, hogy kicsit féltem is tőlük, nehogy lepofozzon valamelyik) Idén normális méretben fűzik egymást a fűzfán, egyikük akrobatikusan hanyattesett a magasból, így egy-két fénykép erejéig feltettem az asztalra.

Szép! (képre kattintva teljes méretben megjelenik) Nem tudom, hogy láttatok-e már szarvasbogarat repülni, amennyit én eddig láttam, abból levontam a következtetést, hogy azért repülnek szinte függőleges testhelyzetben, mert annyira nehéz lehet a szarvuk, hogy egy vizszintesbe állást követően pillanatok múlva kamikaze-mélyrepülésben fúródnának a földbe...

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr4994919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyurban 2008.06.24. 20:02:30

köszi. pont ma beszéltem valakivel, hogy repülnek-e a szarvasbogarak. én meg voltam győződve, hogy nem. szerencsére tévedtem.

cscs 2008.07.02. 21:13:44

ez itt a keresés linkje, ami ideküldött.
szélerőmű keresőkifejezésre és "nagyon nagy méretű képekre" szűkítve csodálatos találatok. szerintem.

images.google.hu/images?q=sz%C3%A9ler%C5%91m%C5%B1&start=36&imgsz=huge&ndsp=18&um=1&hl=hu&client=firefox-a&rls=org.mozilla:hu:official&sa=N

mellesleg rengeteg szarvasbogarat láttam repülni életemben, és imádom a stílusukat. a harley hasonlat több szempontból telitalálat :)

Atom · http://atom.blog.hu 2008.07.02. 23:06:49

Köszönöm:) Én is szeretem a szarvasbogarakat, épp szombaton mentettem meg egyet, mert a koncertsátor mellett sétálgatott lábalatt (elvittem a legközelebbi bokorig):)
Szerintem azért adta be a google többször is a blogom, mert van "szélerőmű" címkém és bejegyzésem: atom.blog.hu/2008/04/22/szeleromu_1
süti beállítások módosítása