atom

*megjegyzés* - a konyhából

2012.01.20. 15:45 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
*megjegyzés* - a konyhából Tovább

Az utóbbi hetekben be-beosontam a konyhába, hogy ezt-azt összeüssek ebédre, vacsorára, hogy ne csak szendvicseket együnk csak Borival. Nem vagyok szakács, konyhai tapasztalatom minimális, recept alapján általában eltudom készíteni a könnyebb kajákat, de ugye nem volt sosem nagyon kedvem a konyhában ácsorogni. Szóval fogtam magam, és elővettem egy füzetet, majd otthon jegyzetelni kezdtem ünnepek után, az alábbi feltételekkel: egyszerű, olcsó és gyorsan elkészíthető legyen.

Elsőre kedvenc kajámat, paprikás-krumplit csináltam, aztán jött az újévi lencsefőzelék, amit zöldborsófőzelék, krumplifőzelék, krumplis tészta, chillis bab, burgonyakrémleves, paradicsomos tészta... Mint ahogy az a felsorolásból látszik, ezek nagyon egyszerű ételek, viszont mindegyiket imádom, így szívesen csináltam meg ezeket:) Maximum egy órát töltök a konyhában ilyenkor, ez persze rutintalanságból is fakad, viszont annak nagyon örülök, hogy nem csak nekem ízlett minden esetben a végeredmény, hanem Borinak is. Jó dolog a sikerélmény:) Ajánlom főzni annyira nem szeretőknek, hogy egy-két ilyen egyszerűbb fogással próbálkozzanak meg nyugodtan a saját szájíz szerint, mert nemcsak finom és könnyű, de még olcsó is mindegyik fogás:)

(időközben csináltam quesadilla-t Zsoltival, meg egy nagy adag francia salátát is, persze a kettőt külön kell fogyasztani, csak a fotó kedvéért kerültek egy képre)

Hogy mi lesz a következő? Összeszedtem pár egyszerű receptet, csinálok zöldborsólevest, francia salátát (esetleg tésztasalátaként), befigyelhet még egy rakott kelkáposzta, meg egy sárgaborsó főzelék is. Emellett annyi egyszerű kaja van még, hogy felsorolhatatlan, egyelőre a fentieknek futok csak neki.
Azt hiszen nem lesz az életemben káromra, ha egy-két fogást megtanulok, így nem kötelező menzázni, kaját hozatni, műkajákat enni, ami nálam nem is jöhet szóba, és akármilyen guszta is egy szendvics, a főtt ételt nem pótolja...

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr553593450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bnyhdz 2012.01.20. 22:16:07

a rakott kelre a vendéged vagyok! :D

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2012.01.21. 14:42:48

TÓcsNIT próbáltad már? Halál egyszerű, halál olcsó, halálfinooooooooooooom :)

Atom · http://atom.blog.hu 2012.01.22. 00:20:02

@csacse: Egyszer csináltam Balatonon, vagy kétszer, szeretem is, egyszerű kaja:) Egyelőre be kell szereznem egy elszívót, mert egyre jobban megmaradnak az illatok, főleg a hagymáé:)
@bonyi z.: Megbeszélve.
süti beállítások módosítása