atom

5 kép a telefonból 19

2011.02.10. 13:37 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
5 kép a telefonból 19 Tovább

Ha Szombathely jellegzetességeit le akarja fotózni valaki, akkor végigjárja a jól megszokott helyszíneket a Fő tértől, a Székesegyházon át az emlékműig stb. stb. Ha szombathelyi vagy, vagy a környéken élsz, akkor viszont van a városnak egy momentuma, amely már távolról kiszúrható, méghozzá a Falco forgácslapgyártó kéménye.

Én mindig azt mondom, hogy ott füstöl, bár tegnap Bonyi kijavított, hogy az nem füst, hanem csak gőz. No mindegy. A kémény non-stop ott füstöl a város szélén.

Szerencsére ennek nincsenek olyan látható nyomai, hogy az autókon áll a por, meg ilyesmi, mint régebben Várpalotán, vagy Százhalombattán. Igaz elvileg már a sokmilliós szűrőberendezésekkel azokat is megoldották az elmúlt években.

Így már csak a városban terjengő szmog és por az, amitől két nap alatt egy vastag, homályos réteg keletkezik a kocsimon, no mindegy. Ez vele jár...

Szóval ez is egyfajta jellegzetessége a városnak. Messziről látni már, mindig, ugyanott, az ipartelepen száll a fehér füst "a Tesco mögött", a város szélén...

Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr692651550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2011.02.10. 14:35:20

szerintem a Falco csak álca. Valójában ezek felhőket gyártanak. A múltkor jöttem rá, mikor rózsaszín és lila felhőket csináltak. Gondolom ezeket exportálják Kaliforniába és Floridába. De lehet, hogy a Pixar rendelte a Shrek 40-hez.

charlie 2011.02.10. 17:10:02

Mikor az ember (kelet) felől jön a városba már messziről látni a szálló füstöt/gőzt/akármit, és így tudja, hogy lassan otthon lesz :)

Két nap az semmi, pesten (pedig kertvárosba lakok a város szélén) reggel letörlöm az ablakpárkányt estére megint lesz egy réteg por (ne mis törölgetem :D )
süti beállítások módosítása