atom

Ha nem a te zenéd szól

2010.05.29. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 10 komment komment
Ha nem a te zenéd szól Tovább

Vannak olyan helyzetek, amikor úgy alakul, hogy nem a mi zenénk szól, legyen a "zaj" forrása rádió, csengőhang vagy épp egy jókedvű ember fütyülése az utcán. Magam is gyakran kerülök ilyen helyzetbe, hogy a legalapabb példákat hozzam:

- a helyi focicsapat indulóját nem szívlelem, mégis hetvenhárommilliónyolcázhatvankilenszer meg kell hallgatnom, ha kiküldnek a meccsre.
- több kollégám néha olyan csengőhangokkal keresteti magát, hogy attól a falra tudnék mászni, de nem mondhatom, hogy lődd le azt a szart, ha neki épp az a sláger kedves. (igaz már volt rá példa, hogy szóltam egy ismerősömnek közel egy éves tűrés után, hogy én nem kedvelem azt a zenét, amit ő időközönként hallgat a társaságomban)
- a rádió a fürdőben is szól, a múltkor kénytelen voltam zuhanyzás közben végighallgatni egy Lord számot, természetesen a Vándort, aminek már az első taktusaitól is fejelem a falat

Szóval előfordul, hogy nem a mi zenénk szól, vagy csak épp rosszkor szól. Pár hete hülyét kaptam a szerkesztőségben a "most nyugodt és lassú, lágy hangokra vágyok" órámban, amikor Bonyi fejhallgatójából üvölteni kezdett neotól az Aiiaiiiyo. Nemrégiben viszont vígan topogtam az imént említett slágerre a neo koncerten, tehát nem mindegy az sem, hogy mikor mi szól.

Tehát most már megpróbálok valahogy rákanyarodni a videóra, mert az egyféle visszatarthatatlan szófolyamomnak így nem lesz sosem vége. E videó láttán eszembe jut, egyik dolgos délutánom, elmélyülten püfföltem a billentyűzetet, fülemen fejhallgató, mindenféle zene szólt vegyesen. Aztán az egyik pillanatról a másikra azt vettem észre, hogy ingerült vagyok, ideges, valami nem klappol, kezd elegem lenni, majd felfigyeltem a zenére, amit leváltván egy kellemessebb hangulatúra, rögtön megváltozott minden. A világ lassabb lett, nem volt már zavaró semmi sem, s mindehhez egy valamiféle dj szett-et kellett csak kikapcsolni (amit egyébként Bonyitól kaptam, úgyhogy Bonyi b*zd meg! Hangulat-univerzális zenéket adj nekem!). A többit a videó után.

Tehát jön a kérdés: Ti milyen zenét hagynátok ott a főnöknek/rossz zene betevőjének? - Én minimum egy Dokik-féle speed metal válogatással indítanék vagy valami durva happy rave-el. Viszont embere válogatja, így olykor-olykor egy Zámbó Jimmy best of, egy Bódi Gusztis összeállítás, diszkós-mulatós zene vagy egy ilyen gyilkos förmedvény is jó választás lenne.

Tovább a poszthoz
10 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr352011732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bnyhdz 2010.05.29. 09:49:01

És legalább térdelve zuhanyoztál? Lord koncerten elvileg az a szokás, hogy amikor a Vándort játsszák, féltérdre ereszkedik népség.

Hajnal Pappa 2010.05.29. 12:19:46

A videó szuper!!!
Nálam egy buliban a székely-himnusz tette be a kaput...

ditlzon 2010.05.29. 13:55:23

pfú, én is hülyét tudok kapni, ha vmi bugyuta/idegesítő zene szól.
ha a magashegyi undergrund szívizés szám első pár taktusát meghallom, már kapcsolom is ki a rádiót...falnak megyek tőle...
szerencsére kolleginával nagyjából egy a zenei ízlésünk, ált. fm4 szól, bár amikor bekapcsolja a rock adóját, és elkezdődik vmi booorzalmas ámerikái rock szám, kikapcsoltatom vele, és keresünk vmi kompromisszumos megoldást :-)

-Ani- 2010.05.29. 14:33:37

Pont ma jártam így ebéd közben, az M2 ment "alapzajként, és egy tekerőlantos csapatot istenített a műsorvezető. Zenéltek, az is szörnyű volt, majd csatlakozott énekével hozzájuk egy nagytestű szirén....
ez már betette a kaput.... ha nem kapcsolhattam volna át, biztos sírva fakadok!

tüncite 2010.05.29. 16:08:23

Nekem tanulás közben szokott elpattani a húr, amikor a szobatársnőm valami bukovina ( www.youtube.com/watch?v=XoTgtMuLyjI ) stílusú zenével próbál tanulni, aminek csak a lábdobolás az eredménye.. nem a memorizálás. :)

Törzsvendég:-) 2010.05.30. 19:50:06

Egy kicsit eltérek a témától,nem zene, ami idegesít mostanság hanem az a köcsög myvip-es telefonos reklám.Sikerült összeválogatni egy pár bugyuta kölköt,amikor meglátom egyből elkapcsolom.Bizonyára arra mentek ki,hogy ellenszenvet váltson ki,most csak úgy eszembe jutott,hmmm.
zeneileg pl.nem bírom ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=dLWXSsYJoWYű
na ez olyan belső feszültséget vált ki belőlem,hogy ha a kezembe lenne egy nagy kalapács,gondolkodás nélkül szétvernék mindent:-)

Atom · http://atom.blog.hu 2010.05.31. 22:14:22

@bonyi z.: Térdelve zuhanyzás: Persze! Hülye!:P Az idegesítő zenére pedig már nem emlékszem.

@ewok36: Na attól én is a falra mászom, már én is találkoztam ilyen helyzettel... Azért öt nosztalgia zene és két diszkó szám közt egy székely himnusz erős tud lenni.

@Ditlzon: Ezt a magashegyi számot nagyon ritkán hallom, a refrénje tetszik. Nálunk munkahelyen nem szól hangosan rádió, mindenki a sajátját hallgatja, így nem zavarjuk egymást. Ez néha jó, néha nem.

@-Ani-: Tekerőlant best of cd szülinapodra. Megbeszéltük:P

@tüncite: Annak idején mindig csendben tanultam, mert a zenére tanulás nem ment. Mindig elvisz a zene:P Egyébként egy emberkének a szerkesztőségben pont ez a bukovina a csengőhangja, s már nagyon idegesít, amikor meghallom:P

@Törzsvendég:-): Nos ez a Mushroom nálam súrolja a nem zene határát. Szerencsére nem hallgat körülöttem senki sem ilyesmit. Téged idegesít, de hol hallod te ezt a stílust? A kalapács érthető:P

Törzsvendég:-) 2010.06.01. 09:48:15

@Atom: Itthon találtam rá,állítólag hangfal beállításhoz tökéletes.Látom a címet fertőzött gomba,na gondoltam mi a búbánat ez,már eleve a címe is elég hallucinációt sejtető, belehallgatok,kár volt.
Konkrétan ez:
www.youtube.com/watch?v=nZzU2A8qSYY

Na hallod,hogy kiad minden hangot?:-)
süti beállítások módosítása