atom

Februári séta Budapesten

2010.02.11. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 10 komment komment
Februári séta Budapesten Tovább

Tegnap Budapesten jártam céges ügyben. Főnökeimmel utaztam ezért a délutáni megbeszélésig volt időm várost nézni/járni. Gondolkodtam sokat, hogy hova menjek, kiállításra? Vagy múzeumba? Avatar IMAX 3D-re? (utóbbinak nem lett volna vége addigra, amíg kezdődik a megbeszélésünk) Böngésztem a neten, találtam egy kiállítást, ami érdekelt, de az meg délután nyitott, tehát úgy döntöttem, hogy inkább sétálok egy nagyot, hiszen úgyis ritkán járok úgy arra, hogy ráérjek, ne rohanjak valamerre.

Főnököm jött értem reggel kocsival 6:15-re. Elég furcsának találta a látványt 6:13-kor, amikor feltűntem a járdán motoros dzsekiben, kávésbögrével a kezemben, Bonyi pedig szemben rohanva, hogy odaadja a mobilnetet, mielőtt még felszáll a 6:18-as vonatra. Persze ki kellett vinni az állomásra Bonyit, s én sem voltam még kész 6:13-kor, hiszen még kávém alját ittam, volt még két percem, úgy gondoltam ráérek. (A motoros dzseki meg azért, mert az állt kézre a fogasról:)

Kiraktak a Délinél, onnan felsétáltam a Halászbástyához, pár turistafotó, majd indultam is a Lánchíd felé. A híd után bolyongtam kicsit, majd a nagy M betűt nem találva rájöttem, hogy nem metrózom. (A kis földalattis sárga tábla túl messze volt, hogy kiszúrjam.) Besétáltam a városligetbe, végig az Andrássyn, közben láttam szép lányokat/nőket, külföldit s magyart egyaránt. Egy tucat házat kiszúrtam, ahol laknék egy kicsit, ha úgy adódna. Hóval betemetett autókat fotóztam (erről majd máskor), meg sétáltam és nézegettem kényszeresen oszlopokat, kerítéseket, amikor valaki már percek óta a sarkamban jött és megálltam, hogy elmenjen a hátam mögül.


A ligetben mentem egy kört, a Vajdahunyad oldalánál egy napozóágyon ülve "elköltöttem" reggelimet. Majd sétáltam még egy kicsit, Hősök tere, földalatti, Deák tér. A Deákra felérve egyből megismerkedtem egy Adorján nevű labradorral, aki az egyik szoborra rohangált fel s le, majd odajött, hogy megcirógassam a buksiját.

Aztán séta a Ferenciek terére, ott egy pillanatra elszédültem, majd befutottam folyóügyeket intézni egy kávézóba, mert már nagyon kellett. 620 forintért ittam egy láttét egy mennyei helyen (coffee heaven), egy órácskát kávéztam, majd Tötivel másik kávézó, s utána jöttek értünk, indultunk is tovább, tárgyalás, stb-stb, hazafelé alvás a kocsiban...

Durván esett a hó és fújta a szél is át az úton. Nagyon lassan döcögtünk haza, későre járt mire Szombathelyre értünk.

Pesten elmentem egy építkezés mellett, ahol a paravánok mögül vanília illat szálingózott, elnyomta a kipufogógőzös fagyos levegőt is.

A Hősök terénél meg rúzs illat volt. Nem állt körülöttem senki, nem tudom honnan jött ennyire töményen.

A városligetben koradélután nagy csend honol, jó volt ott leülni, s enni.

Rengeteget sétáltam, mászkáltam. Tavasszal sem lett volna rossz, majd legközelebb. Fotókkal majd jelentkezem, most alszom, mert elfáradtam, hosszú volt ez a nap...

PS: még mindig jobban szeretek Szombathelyen lakni. Itt nem fáj annyira a fejem a levegőtől. BP-n sok-sok minden jó dolog van, no nem baj, majd többet vonatozom/autózom érte:P

További képek/galéria ide kattintva.

Tovább a poszthoz
10 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr41745449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2010.02.11. 09:02:58

Nagyon szeretek Bp.-en sétálni! De jó volt neked! Szépek a képek. :))

Törzsvendég:-) 2010.02.11. 09:42:29

Ez az utolsó kép nagyon szép,milyen az a rúzs illat?

charlie 2010.02.11. 11:00:11

mondj egy jó dolgot amiért érdemes itt élni/lakni. nem igazán van. csak sok-sok negatívum :( meg a kényszer

Atom · http://atom.blog.hu 2010.02.11. 12:13:52

@charlie: Ez nem olyan egyszerű. Mindenki mások az okok, mások a negatívumok. Nekem, a jelenlegi életvitelemhez s céljaimhoz passzol ez a város, s lehet, hogy ebben közrejátszik az is, hogy nem itt nőttem fel. Ádi barátomnak más volt a berendezkedése, ő most Pesten van, nagyon élvezi, mert ott találta meg azokat a dolgokat, amik itt nem voltak meg. Én szeretek Pestre járni, de amikor két-három heteket töltöttem el ott, annyira már nem vonzott. Itt laktam kollégistaként 7-8 évig, választhattam merre tovább, és ideköltöztem, nem Győrbe, nem Veszprémbe, nem Pestre. Ki hol találja meg a számításait. pankeey is Szfehérváron kötött ki, mit ahogy több ismerősöm is elment valamerre. Ha így érzel, akkor neked tényleg a kényszer hozza, hogy itt élj. Lehet, hogy idővel majd én is ráunok, de egyelőre jól érzem magam itt, s azt hiszem, hogy ez a legfontosabb. Mondjak egy jó dolgot? Nekem jók a barátok, az ismerősök, a munkahely, a szülők viszonylagos közelsége (50km). Másnak más jó, így nem tudok jó dolgokat sorolni, hiszen nem tudhatom, hogy kinek mi a jó...

charlie 2010.02.11. 13:05:01

@Atom: izé, én pestre gondoltam...

Atom · http://atom.blog.hu 2010.02.11. 14:10:14

@charlie: pfff. akkor most jól mellényúltam, de legalább most már ismert, hogy miért vagyok Szombathelyen.
BP: "Egy tucat házat kiszúrtam, ahol laknék egy kicsit, ha úgy adódna." - a kicsit-en nagy a hangsúly. A szép házak és az Andrássyn látott sok szép nő mondatta csak ezt velem:P Laknék egy kicsit ott, de nem szeretnék egyelőre ott élni... Egy jó ok? Hmm. Felkeresnék minden olyan helyet és bejárnék mindent egy hónap alatt, ahol még nem voltam, illetve ahol már voltam, csak még sliccmagas koromban...

zxy 2010.02.11. 16:15:22

Bedekker a városhoz :):

"Budapest egy nagy és szabad ország.
Budapest területe annyi, amennyi, de ha a lyukakat is beleszámítjuk, akkor több.
Budapest a városok városa, rovarok világa, majmok bolygója, satöbbi.
Budapest legmagasabb pontja a gé.
Budapest története a világmindenség keletkezéséig nyúlik vissza, amikor még viszonylagos béke volt, és az állampolgárok nem akartak mindenáron életellenes cselekedeteket végrehajtani.
Budapest teraszáról látni a tengert.
Budapest topográfiai szempontból egyedülálló adottságokkal rendelkezik, bevásárlóközpontok veszik körül, és egy világ választja el.
Budapest, te csodás.
Budapest az egy főre jutó mélytengeri búvárbalesetek vonatkozásában kifejezetten biztonságos településnek számít.
Budapest kulturális élete pezsgő, vidékieknek fröccs.
Budapesten a költők szoborból vannak, ülnek a seggükön, és nézik, hogyan úszik el.
Budapest az európai civilizáció szerelmesei számára kellemetlen meglepetéseket tartogat: egy vaslábosban sárga fű virít, és a parkolójegy-automaták is meg vannak buherálva.
Fontos tanácsok Budapestre készülőknek:
Egy. Indulás előtt ne felejtsd el lekapcsolni a bojlert!
Kettő, csipkebokorvessző.
Három, három és fél.
Négy, ne szemétkedj!
Öt, ne szórakozz!
Hat, ne szólj hozzám!
Hét, ne utazz Budapestre!
Géntechnológiai szempontból Budapest hihetetlenül gyors iramban fejlődik, de nem mindig, mert néha még a legfinomabb (lángon sütött!) hamburgerre is egy másodpercet várni kell.
Budapest számtalan fantasztikus látnivalóval büszkélkedhet, ilyen például a fiam vagy a másik fiam, vagy éppen a Gül baba türbéje, vagy még inkább a Rókus Kórház tőszomszédságában az a bizonyos nagyon, de nagyon különös képességű bokor.
Budapesten a tavasz tizenhét pillanatból áll. A nyár ellobbant már, viszont itt van az ősz. Budapesten a tél beköszöntével lezuhan a tetőről az első hótömeg.
Budapestet időnként vérözön és/vagy lángtenger borítja el, ilyenkor érdemesebb valamely dél-kaliforniai üdülőparadicsomot felkeresni.
Budapest kisváros, Budapest nagyváros, Budapest Virág-város.
Budapesten általában mindig minden rendben van, úgyhogy éjjel-nappal egytől egyig mindenki örül,
még a Búbosbanka utcaiak is örülnek,
de még a Szomory Dezső tériek is örülnek,
és én is nagyon örülök,
kivéve mikor beüt a krach,
mert akkor aztán kezem-lábam összetöröm, úgy futok a véresszájú rendvédelmi banditák elől, végigcikázok az éjszakai fényben fürdő Múzeum körúton, beugrok egy kisutcába, annak rendje-módja szerint elrejtőzöm egy aszfalthasadékban, és attól fogva visszafojtott lélegzettel és összeszorított combokkal várom, hogy Bucher CityCat 2020 XL típusú (magasürítésű szennytartállyal és precíziós mosópisztollyal felszerelt) professzionális seprőgépeivel végre keresztüldübörögjön felettem a hajnal."

Erdős Virág: Eurüdiké - részlet

pankeey 2010.02.12. 03:20:40

mondtam mar, hogy tetszik az uj fejlec? ;)

picstorage.hu/images/dscn0003.jpg
(2008.05.04.)

Atom · http://atom.blog.hu 2010.02.12. 12:02:16

@Törzsvendég:-): A rúzs illat? Nos olyan, mint a rúzsé:P Szóval olyan nem illatosított rúzs. Nem tudom jobban meghatározni:P
süti beállítások módosítása