atom

Sándorlopás - eltekertek a biciklimmel

2009.07.15. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
Sándorlopás - eltekertek a biciklimmel Tovább

Ellopták Sándort, a biciklimet. Remélem, hogy az első sarkon lekapcsolták a rendőrök, vagy hazafelé egy padkának menve elborult és minimum két keze el van törve a tolvajnak.

 

Nem kívánom senkinek sem az olyan pillanatokat, mint amilyen tegnap reggel esett meg velem. Már teljes harci-díszbe öltözve álltam az ajtó előtt, s kilépve a folyosóra hűlt helyét találtam Sándornak. Szépreményű Simplon Sándorom (szépreményű, mert épp mosás és gumicsere előtt állt) nem volt ott.

 

Nem volt különösebben drága bringa, kéz alatt vettem és összesen csak két markolatot, gumikat és lámpákat meg egy zárat vettem rá, de az évek során már úgy hozzám nőtt. Ez nem olyan volt, mint az előző biciklim, aminek kéthetente cserélnem kellett a hátsó tengelyét és a végén már nyiklett-nyaklott a városi használattól. Ez most bírta, olyannyira, hogy még neve is lett, így lett Sándor.

 

Egyszer ellopták az ülésemet is a mozinál, meg az első kerekét még a koleszban, de hát ez van. Azóta nem járok bringával moziba, ha mégis, akkor beviszem magammal az ülést. Szóval kicsit könnyedén vettem a dolgot, mert nem zártam le a bringát otthon. Úgy gondoltam, hogy egy kódos kapuval rendelkező belvárosi lakóházban, a lépcsőházból egy külön ajtóval elválasztott folyosóról, az ajtóm elől nem viszik el. Mégis.

 

Hogy ki volt? Biztos valami szuper-tolvajbanda, akik Sándorokra vannak specializálódva _ vagy csak valakinek az ismerőse a házból, mert hát a kapu zárva, valahogy be kellett jönnie a tettesnek éjjel (és tudta is, hogy mit honnan). Szar volt a hangulatom napközben, mert ezt a bringát tényleg csíptem és nem terveztem, hogy újat vegyek. Sándor bírta a strapát amennyire kellett, én meg bicikli nélkül máris úgy érzem, hogy megvagyok lőve. Kell, mert nyár van, mert tekerni kell, mert mindjárt itt a cm, na... Aki lenyúlta nem szerzett ezzel akkora hasznot, mint amennyit nekem ért.

 

Nem szoktam senki rosszakarója lenni. Most sem mondom, hogy dögöljön meg, elég legyen csak az első mondatokban írt: Törje el mindkét kezét _ csak az a baj, hogy amikor levennék a gipszét, valószínűleg a rendelő elől sem saját bringával szelelne el...

 

Utoljára Praktikerben voltunk Sándorral, majd másnap munkában, utána pedig letettem az ajtó mellé... Tegnapelőtt este még megvolt, reggelre már nem. Mentünk pár kilométert, jó volt, szerettem...

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr631246795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajnal Pappa 2009.07.17. 00:27:11

Hát...üdv a klubban...nekem az Ady térről lopták el, de pár hét múlva még szembe is jött velem, dühítő! Figyelj az utcán, hátha szerencséd lesz...Szerintem írd ki a folyosóra egy cetlire, hogy köszönöd akárkinek a dolgot!

Tommi 2009.07.17. 10:55:51

Együtt tudok érezni veled! Én sem tudnám, mi lenne, ha most eltűnne a bringám. :S

Atom · http://atom.blog.hu 2009.07.17. 23:06:28

Folyamatosan figyelek azóta minden biciklit és biciklist. Nem is tudom mit tennék, ha meglátnám. Egy biztos, nem nézném, ahogy elmegy mellettem.

A cetlit már fogalmazom:P

Tommi: amióta nincs Sándor, szinte minden nap kellett volna.

Penya666 2009.07.19. 10:05:46

En pont emiatt nem merek sehova bicoval menni mar, inkabb gyalogolok. Vagy ha megyek haverral es o addig kint orzi. Pedig jo lenne sokszor azzal menni. De nem merek, nem akarok igy jarni. Hulyet is kapnek. Foleg hogy most kolottem szegeny bicomra 25k-t mert mar nagyon el volt hasznalodva.

Tommi 2009.07.21. 00:37:16

@Penya666: Nem a pénzben kifejezhető érték számít. Az ESZMEI! Nekem csak egy Schwinn-Csepel jutott, mégis a szívemhez nőtt. Nem tagadom, én is ráköltöttem már a vételárat mégegyszer azóta, mióta hozzám került, de ismétlem: a pénzben kifejezett érték NEM számít. Az számít, hogy egy társadtól válsz meg, ha ellopják. Látod, Atom még nevet is adott neki. :)
süti beállítások módosítása