atom

Tekerőlant, beatbox, MC-k - igazi nemzetközi kultúrelegy a Folkfree & Freestylers koncerten

2009.02.16. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Tekerőlant, beatbox, MC-k - igazi nemzetközi kultúrelegy a Folkfree & Freestylers koncerten Tovább

Szombaton Folkfree lemezbemutató koncerten voltam, ami kiegészült olyan sztárvendégekkel, mint a Freestylers, a Dub Pistols DJ set vagy épp Bina, az osztrák Bauchklangból.
Bina mikrofonhangolása egy külön show volt, ő egyébként az osztrák beatbox-csapat, a Bauchklang szájdobos formáció egyik tagja. Először mindenféle hangszert hallottam a színpadról, majd később feltűnt, hogy a zenészek kezében nincs semmi, és az erős basszus sem a lábdobból pufogott. Hihetetlennek tűnt, hogy milyen hangrepertoár lakozik az osztrák szájdoboló művész beszélőkéjében. A hangosítók csak annyit szóltak előre: "Big bass please!" Big bass  az osztrák beatboxos ráhajolt a mikrofonra, és olyan erejű basszus zúgta át az egész aulát, hogy még az egykori pénztárablak felújítás után itt maradt szelleme is beleremegett. Aztán a színpadot elfoglalta a Folkfree, és szép lassan megannyi MC.

A tekerőlant szolgáltatta az állandó zenei alapot, de nem csak magyar népzenét hallhattunk, olyan nagy klasszikusok is elhangzottak, mint a Daft Punk  Aerodynamic. Ez utóbbi örökzöld tekerőlanton előadva akkora világszámnak számított, mint annak idején Rodolfo trombitás száma. Lentebb látható s hallható, az A38-as koncertjükön szerencsére valaki megörökítette:

Lényeg, hogy szuper buli volt, nekem nagyon tetszett amit ezek a srácok zeneileg odatettek a színpadon. Jó szervezés volt, jó hangosítással!

Fotókat is csináltam, ide kattintva megnézhető a galéria!

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr91945521

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: nagyM blog 2009.04.19. 08:50:02

"A tekerőtől egyenesen lehidaltak a srácok" - interjú a Folkfree-velA tekerőlant alapú népzene és a modern zenei stílusok keverékével a Folkfree csapata egyre nagyobb ismertségre tesz szert. Claptrap című albumukon több nemzetközileg is elismert előadó mű…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2009.02.16. 20:20:42

Az újságban is olvastalak, állati jó lehetett!
süti beállítások módosítása