atom

Filmekről röviden 1. - amiket nemrég láttam

2008.06.17. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Filmekről röviden 1. - amiket nemrég láttam Tovább

Mostanság kicsit több filmet tudtam megnézni, mint az elmúlt időszakban, hisz vizsgaidőszakom van és ez elég időt biztosít arra, hogy éjszaka ráfeszüljek a monitorra, akár reggelig:P Vörösen izzó szemekkel és egyes filmek utáni reakciókkal most taglalnám a romatikusos-vígjátékos részleget.

A romantikus szál...


Csak a testeden át! - Over her dead body

A bemutató alapján kíváncsi voltam erre a filmre, a film alapján pedig az ajánlójára. Párszor már előfordult ugyanis az a jelenség, hogy egy film után megnéztem újra a trailert, kifejezetten azért, hogy lássam mik voltak azok a jelenetek amik miatt ennyire felcsigázott egy alapjáraton nem rossz, de nem is annyira jó film, hogy az bekerüljön a "tíz év múlva is emlékezünk rá" alkotások szentélyébe.

A sztori nem túl bonyolult: Kate-t, a fiatal menyasszonyt baleset éri a film elején, férje Henry, ezt nem tudja feldolgozni. A férfi életkedvmentességén a húga próbál javítani Ashley bevonásával, aki médium és mellesleg kellően dekoratív ahhoz, hogy felkeltse a magába fordult vőlegény figyelmét. A Kate szelleme visszatér, nem hagyja kivirágozni a kapcsolatot, a végén pedig mindenki rájön, hogy mi a helyes, mi a szép és boldogan élnek...
 Eva Longoria (Kate) és Paul Rudd (Henry) neve biztos nagy mértékben befolyásolta a mozijegyekek eladási mutatóit (ez mondjuk természetes). A film egyébként aranyos, romantikus, humoros, Ashley kelekótya karakterében biztos sok nő magára talál, kellemes délutáni szórakozás barátnővel/baráttal megnézni, nálam az "egyszer megnézős" kategóriába esik, ami átlagban azt jelenti, hogy az elkövetkezendő hónapokban/években alkalmadtán majd valakivel mégegyszer megnézem.

Mindenképpen talán - Definietly, Maybe
Egy ideje nem láttam olyan romantikusos-vígjátékos filmet, ami nagyon megfogott volna (Igazából szerelem, a Bridget Jones filmek - ezek jutnak most hirtelen eszembe a jobbak közül). Hehe most látom, hogy a fent említett filmek alkotói készítették ezt is, nos akkor megvan az a kis adalék, ami miatt ennyire tetszett:)

Will (Ryan Reynolds) tíz éves lánya Maya (Abigail Breslin), egy iskolai "felvilágosítás" után szülei történetéről kezd érdeklődni, hogy ismerték meg egymást stb. Will elmeséli szerelmi életének viszontagságait, melyben három nő kapott fontos szerepet, Emily (Elizabeth Banks), Summer (Rachel Weisz) és April (Isla Fisher). A történetben a neveket megváltoztatja, így a kislány nem tudhatja, hogy ki is a három nő közül az anyukája. Hogy a film vége Happy Enddel végződik-e, azt mindenki megtudhatja, ha megnézi eme remekművet:)
 A Buliszerviz óta csípem Ryan Reynolds színészi játékát, annak ellenére, hogy Van Wilder szerepében egy poénrengeteg szakadt a nyakunkba, míg ebben a filmben inkább a mosoly és a nevetés domináns a röhögés helyett. Nem megy le alpári poénokra a színvonal, ez "nem csak egy" újabb romantikus-vígjáték.
A kilencvenes éveket mutatja be, úgy ahogy volt, mind technika, mind zenei szinten, ez nagyon tetszett, annak ellenére, hogy azok még csak kölyökéveim voltak. A sztori sem annyira egyszerű, van benne csűrés-csavarás elég rendesen, talán pont ezért jó. Mindenképpen...

Míg a jackpot el nem választ - What Happens in Vegas
Hírverést azt kapott, hasonlóképp többet vártam a bemutató alapján a filmtől, mint a Csak a testeden át! esetében. Azt nem mondom, hogy ne nézzétek meg, semmikép sem szidnám annyira, hisz poénok tömkelege és egy kicsit érdekesen hullámzó romantikus szál fogadja a közönséget.

Joyt (Cameron Diaz) kidobja a vőlegénye, Jacket (Ashton Kutcher) pedig az apja küldi el munkahelyéről. A két elkeseredett ember Las Vegasba megy bulizni, kicsit felejteni, majd ott a véletlenül közös hotelszoba révén megismerkednek egymással. Az eleinte esélytelennek ítélt helyzetből később fergeteges bulizás kerekedik, mely reggelre (Vegashoz híven) házassággal végződik. Miután megbeszélik, hogy elválnak Jack bedobja egy félkaru rablóba Joy érméjét, mellyel megüti a jackpotot. "Ami enyém az a tiéd is" elven felezni kell, a bíró pedig hat hónap kényszerházassággal leckézteti meg őket. Az együttélés okozta csatározásoknak nem nehéz megjósolni mi lesz a vége.
 Röhögtem sokat, jó volt, de egy-két poén annyira mégsem kellett volna bele, vagy kicsit túl romantikus lett a vége? Nem tudom. Megnézni érdemes, rekeszizmokat megdolgoztatja a film. A végefelé kicsit érzelgős, nekem egy-kétszer megnézős kategóriájú.

Bolondok aranya - Fool's Gold
Szeretem Goldie Hawn-t. Persze csak mint színésznőt:P, Steve Martinnal forgatott filmjeikért pedig egyenesen odavagyok:) Goldie lánya Kate Hudson alapjáraton pozitív előítéletekkel száll ringbe ezáltal nálam, hajlamos is vagyok nem észrevenni kritikusok által megfogalmazott esetenkénti színészi hibáit. Tengerparti romantikusos-vígjátékos filmet már nem is emlékszem mikor láttam utoljára (említésre méltót), elsőre "Az első 50 randi" jut eszembe, az nagyon tetszett. Így hát kiváncsian áltam a bolondok elé.

Egy hatalmas poénnal nyit a film:D Ben (Matthew McConaughy) kincsvadász és felesége Tess (Kate Hudson) évekig egy legendás spanyol aranyszállítmányt keres a tenger fenekén, kapcsolatukra rámegy a kincsvadászatra, így a film első felében már exként folytatnák útjukat, ha Ben nem találna egy leletet a kincsből. Ben a kincskereséshez Nigelt (Donald Sutherland) találja legjobb befektetőnek, aki egy "unatkozó" milliárdos és a kincskereséssel legalább marasztalni tudja yachtján a kissé butuska lányát.
Más is vadászik a kincsre, ennyi elég is ahhoz, hogy továbbgondoljátok az eseményeket:)
 Tetszett a film, még akkor is, ha voltak benne kiszámítható jelenetek. Pont olyan, mint amit vártam tőle. Egy romantikus-vígjáték kis kalandfilm alapon, tengerpartos, mezítlábas, hajós:) Matthew McConaughy játékát amúgy is bírom, főleg a vígjátékokban nyújtott komolytalan felnőtt szerepeiben:)

Összegezve azt mondanám, hogy mindegyik filmet érdemes megnézni (legalább egyszer), viszont a "Mindenképpen talán"-t kihagyhatatlan mozinak tartom ebben a műfajban:)

További, filmekről alkotott véleményeim ide kattintva.

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr12521516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása