atom

*megjegyzés* - technikai fejlődés - cigi helyett notebook

2008.06.09. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 8 komment komment
*megjegyzés* - technikai fejlődés - cigi helyett notebook Tovább

3 év szolgálat után nyugdíjba küldtem a notebookomat. Ezentúl távol város zajától, a processzor és memóriaterhelő photoshoptól és videóvágó/konvertáló progiktól, a sok üzemórától, a rengeteg adatmozgatástól.. Nem fogják a Pannonia Ringen osztrák motorosok taperálni a kijelzőt meg csapkodni a billentyűzetét, sö-tö-bö... Most az általam keltett igénybevétel híján mondhatni kényelmesen futtatja programjait, winchesterén mindig lesz szabad hely és talán a hűtőventillátor is kevesebbet zúg majd, mint az elmúlt 1/3 évtized során.

Anyánál lesz, Kissomlyó, friss levegő, női kezek stb... Én is vigyáztam rá külön bőrtokot varrtam neki, majd vettem is egy szebbet a bolhapiacon, mindig pucoltam, kívül is és belül is a ventillátor környékén. Tehát vigyáztam rá és ennek eredményeképp nem is volt vele problémám az elmúlt időszakban. Csak a technikai fejlődés és Anya notebook igénye miatt döntöttem egy új mellett. Na nem mintha rámszakadt volna az OTP, csak épp elgondolkodtam. 11 éve dohányzom, kb 4 éve szerintem sokszor elfogy a napi egy doboz, tehát rosszabb a tüdőm, mint négy éve. Napi egy doboz havonta kb 13 ezer, éves szinten pedig 155-160 ezer Forintot vesz ki a zsebemből (tiszta luxus). Szóval nem várom el magamtól, hogy 11 év bagózás és egy külön kialakult szokásrendszert csak úgy hirtelen felrúgjak, viszont azt igen, hogy napi szinten kevesebbet cigizzek, mert így csak-csak kigazdálkodom a laptop árát. Nehezen, de megyeget a dolog, napi 5-7-8 szál (mikor-hogy) most a fogyasztásom, nem tudhatom előre, hogy egy hónap múlva nem fogok-e újra napi egy dobozzal szívni. Ha jól alakul, akkor nem.
A Fujitsu-Siemens 1,4 GHz-es Celeron M-el volt szerelve, az új, az Acer 1,73-as Intel Pentium Dual-Core-os. A winyó 40GB-os, a memória 512DDR-es volt, az újban 250GB és 2GB DDRII van, így ez elég nagy ugrást jelentett számomra.

A többi adat sosem érdekelt annyira, hogy megnézzem, most sem írok róluk... Lényeg a lényeg, gyorsabban szerkesztem a képeimet és a videóimat s ez már nekem bővel elég:) Jeee...

Tovább a poszthoz
8 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr52502090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

charlie 2008.06.09. 07:56:42

Acer mondjuk nm alegjobb választás, hamar elfárad bennuk a muanyag a kijelzo rogzitesenel (aminek kovetkezmenye, hogy megreped, majd eltorik)

Atom · http://atom.blog.hu 2008.06.09. 12:30:35

Az szívás... A Fujitsunál is jelentkezett ez a probléma, de ott az első hajszálrepedés után már tudtam, hogy hogy kezeljem a problémát és az évek alatt nem ment tovább. (volt osztálytársam nem figyelt oda (szintén Fujitsu), neki el is tört)

charlie 2008.06.09. 15:24:06

milyen fuji volt az elozo? ilyet Én még nem tapasztaltam, fujinal ami inkabb hiba (legalábbis az amilo-knal), hogy a háttérvilágítás delejkábele megtorik 8elég szerencsétlen helyen van, kb. 100 fokban visszahajlik, pont a monitor rogzito pantja melett, és igy minden le-felhajtasnal mozog), de ez gyorsan orvosolhato

Atom · http://atom.blog.hu 2008.06.09. 19:43:40

Amilo L1300-as laposom volt, az osztálytársaméra már nem emlékszem. Nekem a képernyőkábellal nem volt gondom, csak a belépéskor kicsit rózsaszínesedett a kép. Ha jól emlékszem pont nálad olvastam erről a zsinórhibáról, ugye?

Harle · http://harlequin.blogter.hu/ 2008.06.10. 09:16:21

Fujit és Acert (de inkább előbbit) elvből nem veszek semmilyen formában. Ugyan nem noti, hanem szerver, de most szoptunk egy Eco200-as FSC-vel, közel 1 hónapos gariprocedúra mellett. Egy szervernél, ha közel egy hónapot kiesik, az ugye nem kis gáz...
Asus vagy Dell, bár ezekre is lehet kontrázni biztosan.
De tegyen jó szolgálatot az új notid, legalább annyi ideig, mint az FSC. :)

charlie 2008.06.10. 11:24:33

ja, csak nagyon nem mindegy, hogy egy adott gyárto melyik termékét nézed.

a hp-nak is vannak szar laptopjai, meg szar szerverei, meg kimondottan jok is.

egy Eco200 meg nem szerver, csak szervernek használt előre összerakott asztali masina...

Harle · http://harlequin.blogter.hu/ 2008.06.10. 23:04:36

Ez igaz. Az Eco200 igazából attól "szerver" elsősorban, hogy qrvanehéz. ;)) Nem mi vittük, úgy kaptuk "örökségbe", de ha lehetőség lesz rá, kicseréljük egy belépűszintű Dell-re.

Pappa 2008.06.11. 21:52:16

Wildgica mit szól az új vasadhoz?:)
süti beállítások módosítása