atom

Ne lépd át a sebbeséghatárokat - durva társadalmi célú reklámfilmek

2008.05.14. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 4 komment komment
Ne lépd át a sebbeséghatárokat - durva társadalmi célú reklámfilmek Tovább

Traffipaxok, 300ezres büntetések, kint felejtett 30-as táblák, zéró tolerancia stb stb...
Az elmúlt időszakban szinte mindenhol erről esik szó, van aki támadja, van aki támogatja, van aki szerint ezáltal eltűnnek a gyorshajtók, van aki szerint ugyanúgy megmaradnak, csak a zsarumentes útrvonalakon fognak ezentúl száguldozni. Tény ami tény, sokan tudnak érvelni mindegyik oldalon, van amikor hitelesen, van amikor hülyén, mindegyik oldal kap és ad egyszerre hideget és meleget is. Ez a bejegyzés nem azért születik, hogy állást foglaljak valamelyik nézőpont mellett, hisz gyalogolok, szivatnak az autósok, autózom, szivatnak a gyalogosok, a gyorshajtókat pedig most nem is venném elő, mert ha a helyenkénti 60 gyorshajtásnak számít, akkor az vagyok. Sokan rágják ezt a csontot, nem guggolok be a falkába...
Legtöbben az ámokfutókról és az ő vezetési stílusuk által okozott balesetekről beszélnek, mert ha nem ment volna annyival, akkor így és úgy. Ez mind igaz, de a rendőrség helyében a most hihetetlen arányban megnőtt bírsági összegekből kicsit áldoznék társadalmi célú hirdetésekre is, hátha lenne haszna. Na nem a gyurmafigurás összegyűrődős ne telefonálj, egyél és cigizz egyszerre videókra gondolok... Az alább belinkelt videók a szemléltetőek, egy részük Angliában futott, azt persze nem tudom, hogy mekkora sikerrel.
Kommentár nélkül:


 
A zenén kicsit meglepődtem, de talán épp ez benne a "jó":

Ennél a reklámnál a rendezők nem féltek belenyúlni jól a témába, drasztikus, csak egy kis pia kell hozzá:

A figyelmetlenség ellen, itt is előkerül az érdekes zene és a végén a drasztikus képsorok:

Az első videóhoz hasonlóan a kapcsolatra van kicsit kihegyezve, egy hirtelen cselekmény és máris tragikus az előzés:

A tipikus "megyek előre és nem figyelek" viselkedésre hívja fel a figyelmet, szoktam találkozi hasonlókkal, egyszer egy nyugdíjas miatt kellett satuznom és majdnem elcsaptam, mert nem a zebrán ment át az idős hölgy, lehajtott fejjel, hirtelen az útra lépve, hisz az autósok majd úgyis megállnak, akár aszfaltszaggató csikorgással is:

Nem garantálnának persze semmit, ha ezek is mennének, lehet, hogy csak a felbőszülteket szítaná mégjobban... Fene tudja... Az biztos, hogy a mi gyurmafigurás projektünket azt veri. Amit még jónak találtam, amikor összetört kocsikat állítottak ki metrómegállóban Pesten, az is elgondolkodtató volt, csak nem biztos, hogy meghatotta a illetve elérte a célközönségét...

Tovább a poszthoz
4 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr51450889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

?Cheque? 2008.05.14. 17:37:16

Jézusom...többször kirázott a hideg a videók alatt...

Atom · http://atom.blog.hu 2008.05.14. 21:54:23

Engem is. Nagyon durván lettek "tálalva" a jelenetek.

?Cheque? 2008.05.15. 17:50:05

Főleg, mikozben átszaltózik a focista kocsija a kisgyermeken. Ezután legalább 100% hogy a szülők nem ülnek ittasan autóba. Ilyet Mo.-ra is!(Akrámilyen hátborzongatóak is)
süti beállítások módosítása