atom

Még variációk egy témára, egyéb buszmegállók

2007.12.14. 08:00 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Még variációk egy témára, egyéb buszmegállók Tovább
Az elmúlt időszakban két csodálatos képekkel tűzdelt bejegyzést is olvashattatok tőlem a szovjet buszmegállókról. (szovjet buszmegállók 1; szovjet buszmegállók 2)
Körbenéztem egy-két honlapon, hogy van-e hasonló érdekesség, nem meglepő módon találtam is párat, viszont ezek közül most csak három darabot mutatok be, legyen elég ennyi variáció egy témára.

Peru - Minek a nagy felhajtás? Abból építkeznek/tákolnak ami kéznél van. Nem kellenek se színek, se acél, se beton. Nem kell tükröznie semmilyen eszmét, nem kell a polgárokat még a buszmegállóban is nevelni. Pláne egy kies sivatagi területen, nem tesznek úgy, mint a szovjet birodalom egykoron. Egy egyszerű kis tákolmány, mely magában hordozza a táj küllemét, nem üt el sem színben, sem formában és még az eső ellen is véd. Mástól meg minek védjen? Egy kis homokot nyugodtan fújhat a szél a szemünkbe, azt ki lehet bírni. Egyszerűség kérem-szépen, minimál stílus, minimál!


Valahol keleten - Ha-ha... Nos a Hello Kitty-s termékek ismerete után egyáltalán valaki megkérdi, hogy minek készítették ilyenre? Melyik ország buszvállalata nézi dinnyemagnak utasait? A képrészletekből kiderül, hogy valahol a keleti régióban kell kutakodnunk e gyöngyszem után, de egyébként nagyon ötletes és kreatív. Zöldségpiac közelében kiváltképp ideális az ötlet.


Hamburg - a német precízió és formatervek után nem is csodálkozom egy ilyen újkeletű megállótípuson. Bár hiába a szép vonalak, színek-ívek, akkor sem olyan már erre a képre nézni, mintha nem a szovjet csodákra.
Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr29259879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sudi XD :D · http://sudnusi.blog.hu/ 2007.12.14. 19:35:48

arról a dinnyésről az ofőm dinnyeárusítós korszaka jutott eszembe...:D
süti beállítások módosítása