atom

Macska a lakásban: Lucie és az ő felségterülete

2014.01.23. 20:13 | Atom | Szólj hozzá! 8 komment komment
Macska a lakásban: Lucie és az ő felségterülete Tovább

Akinek lakásmacskája van (és imádja is a négylábút), az tudja, hogy az aranyosság avagy cukiság mi fán terem. Lucie olyannyira kimutatja szeretetét felénk, hogy azt hiába is akarnám magyarázni "macskaellenes" felfogásúaknak, nem hinnék el. Igen, Lucie nagyon hízeleg, ha kaját akar, de etetéstől függetlenül is képes dorombolni, dörgölőzni, az ember ölébe heverve sziesztázni, rohangálni körülöttünk vagy csak az asztal szélén ülve nézni, hogy mivel foglalatoskodunk éppen. Szóval nagyon elmacskásodtunk Borival, de nem baj, szeretjük ezt a kis vakarcsot, még akkor is, ha rosszalkodik (olyankor Bori neveli, én meg elnézően vígasztalom).
IMG_2215.jpg

Az első macskámnál még volt ágyszabály, nem alhatott velem, nem is mászhatott az ágyba, amikor otthon voltam, többek közt ezt azért is vezettem be, hogy ha nő áll a házhoz, akkor ne kapjon frászt attól, hogy én macskával alszom. Lulu esetében már más volt a helyzet, olyan helyen nevelkedett, ahol nem volt ilyen kikötés, uralta a lakást többi társával együtt, így nem is tudtunk sokat variálni Borival. A macsek elinte csak az ágy végében pihent, majd egyre közelített, dorombolva, nagyokat passogva, ezért nem tiltottuk ki, az esetek 50 százalékában mellettünk alszik valahol, mert engedékenyek vagyunk, igaz Lulu cukisággal "zsarol" minket.

Mint minden valamire való benti macska, Lulu is kordában tartja a királyságát, minden növény tesztrágáson esik át, mindenféle zsínor az ő tulajdona, a bútorokon ugrálva közlekedik, és még a bundával is megküzd. A kajánkat nem piszkálja, de ha vizet hagysz egy pohárban vagy bögrében, akkor azt lefoglalja, itatónak minősíti, bár nagyritkán ihat a csapból is. Emellett mindent megpiszkál, mindent megvizsgál, olyan dolog nincs, amit ne szaglászna agyon, és a kartondobozokra kivétel nélkül igényt tart, beleheveredve kezdi módszeresen szétrágni azokat.

Mint írtam: az esetek 50 százalékában az ágyban fekszik, a másik ötvenben viszont szóba jöhet bármi, szekrénytől a táskákon át a szárítógépig. Apropó táskák.. ..azokban mindig jobb aludni, így érdemes indulás előtt belepillantani, nehogy magunkkal vigyük a kisasszonyt dolgozni. A mosdókagylót csak néha tölti meg, de az íróasztalon, billentyűzeten/felnyitott laptopon aludni szerinte tökéletes, igaz e tényt minden macska osztja. 

A tévéket is szereti, macskás műsorokat néha néz, s bár leheveredni nem tud a kijelző tetején, mászkálni attól még lehet rajta. A konyhaszekrény tetején saját kifutója van, a hifi tetején lévő CD-nyitó gombra még egyszer sem ült rá (lenne meglepődés a felnyíló ajtótól), volt már pár kartonháza, azokat általában csak pár napig lakja, utána csak rágni tér vissza a bázisra. Figyeli mi van a hűtőben, a szatyorban és igazából mindenben, ha kényelmes, akkkor persze le is fekszik benne aludni. 

A legjobb fekvőhely mindig a "munkaterületeinken" van, ha kiállításra rendezed a fotókat ott hever le, ha cikket kell írnod, akkor a billentyűzet a nyerő, vagy a széked s még sorolhatnám. Ha valami nagyon érdekli, akkor a két hátsó lábára állva vizsglja azt, mostanság a konyhában is így szokott várni, amikor kilépek a fürdőből ott ágaskodik, amikor pedig belépek a dörgölőzónába, akkor máris hízeleg és hangosan dorombol. Most egyébként megint a szekrényben héderel, mint ahogy az utolsó képen is, az egyik kedvenc helye, ha nem a legkedvencebb, azt hiszem egy ruhaboltban jól érezmé magát. Megyek is megsimogatom picit, aztán berendezem neki valamelyik dobozt estére, mielőtt megint a szennyeskosárban lelnénk rá reggel:)

 

Tovább a poszthoz
8 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr605774436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.01.24. 11:52:37

Jó állat a macska, csak lakásban büdös a szarja, meg szőrzik. Nem tartanék macskát, pedig bírom őket. Én a görög teknősig jutottam, lassú, szőrtelen, szagtalan.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.01.24. 12:21:42

Tiétek szokott hisztizni, ha valami nincs megengedve neki? :)
Miénk már 15-16 éves lehet, de ha valami nem tetszik neki, akkor feltétlenül muszáj dühösen tépkednie valamit. Hol a szőnyeget, hol a fotel huzatát. És olyankor látszik, hogy dühből, csak azért, hogy minket bosszantson. :D

Egyébként nem túl kedves, de már-már idegesítően ragaszkodó. Ha átmegyek egyik szobából a másikba, tuti, hogy jön utánam. Hacsak nem alszik elég mélyen...

Bejgli 2014.01.24. 13:37:07

Zseniális fotók, bűbáj :)

Atom · http://atom.blog.hu 2014.01.24. 14:10:25

@álfirkász: Szerencsére nincs hisztije. Az előző macskám szándékosan levert dolgokat, miután rászoltam még gyorsan levert mindent a polcról, aztán futott csak el. Lulu max ha nagyon belejön a játékba akkor bosszantó, de hamar lenyugszik. Amúgy a ragaszkodásról annyit, hogy épp most mászott az ölembe, dorombolva, most rajtam tesped:P

Atom · http://atom.blog.hu 2014.01.24. 14:11:44

@shitgun: Szerencsére a szilikonos alom elég jól elveszi a szagokat, és sűrűn takarítjuk az almot, így nincs panasz. Az viszont tény, hogy minden ruhámon látszik pár szőrszál, lerí rólam, hogy macskánk van...

Orszag 2014.01.24. 20:59:26

@shitgun: Szerintem a szőrözés fajtafüggő is, a mienk alig hullajt.

Első mohikán 2014.01.25. 01:01:15

@shitgun: Ha rendszeresen borotválod, akkor nincs gond a szőrrel. Viszont erre muszáj már kiscica korában rászoktatni, mert később már nem biztos, hogy sikerül...
A görögteknős jópofa házikedvenc, elvan egész nap egyedül, nem igényel törődést. Én sámlinak szoktam használni. Míg élt. Mióta kimúlt,azóta a páncéljában motorozom.
süti beállítások módosítása