atom

Balatoni malmozás - az örvényesi vízimalomban jártunk

2012.09.18. 22:02 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Balatoni malmozás - az örvényesi vízimalomban jártunk Tovább

Borival eltöltöttünk pár napot Balatonon, a romantikus tihanyi reggelinket már blogoltam, most az örvényesi vízimalom van soron, nyár végi pihenőnk alkalmával ott is megfordultunk, méltán híres látnivalója ez a magyar tengernek.

atom: Örvényes vízimalom 01

Azt hiszem, hogy felesleges most összeszednem megannyi infót a malom történetéről, a google keresőjében pillanatokon belül több oldalt is találni, amely leírja a lényeget. Mi amúgy is csak kattogtunk, vagyis a gépeink, szóval maradok a fotóknál:) Fotóim albumba szedve itt láthatók.

Borit ezzel is megleptem, nem tudta, hogy miért kanyarodtam le az útról, amikor kérdezett, akkor erős vezetésre és útvonalkeresésre koncentrálva tereltem, majd le is parkoltunk hamar a malom előtti kavicsos placcon. A tulajdonos ott volt, aki nem molnár, hiszen a malom ma már csak múzeumként üzemel, beléptünk a kapun és rögtön elbújtunk a gépváz mögé, ahonnan túl sokszor nem is bukkantunk elő, hiszen temérdek dolog van egy ilyen helyen, ami lencsének való.

atom: Örvényes vízimalom 24

atom: Örvényes vízimalom 10

A molnár lakótere. Nagyon szép kis szoba, idegenvezetőnk azt is mondta, hogy ez a Balaton-Felvidék legszebb szobája. Tele van régi használati tárgyakkal, képekkel, ruhákkal s miegymás. Nagyon tetszett mindkettőnknek, az is biztos, hogy nem lennék jó molnárnak pár évszázaddal korábban, ugyanis minden ajtó, szoba és helyiség annyira alacsony, hogy éppen elférek, vagy le kell húznom a fejem.

atom: Örvényes vízimalom 07

A malmi gépekkel vigyázni kell!

atom: Örvényes vízimalom 08

Nagyon sokszor fotóztam Borit ebben a pár napban. Jellemzően akkor, amikor épp másra koncentrált, jobban szeretem elcsípni a pillanatot, mint kreálni, ezért van most temérdek képem arról, ahogy Bori fényképez, hiszen javarészt azt csináltuk mindketten:)

atom: Örvényes vízimalom 22

Ez itt már munkaterület, a malomban az is jó, hogy a mai napig működik, mikor ott voltunk, akkor is körbe-körbe járt a szállítószalag, kint pedig a patak hajtja kereket, körbe-körbe.

atom: Örvényes vízimalom 05

atom: Örvényes vízimalom 26

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hangulatos kis hely, a belépő sem volt sok, ha jól emlékszem 300 forint. Megéri:)

atom: Örvényes vízimalom 11

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr694786687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása