atom

Kocsikázás a Brenner-hágón

2012.03.26. 22:22 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
Kocsikázás a Brenner-hágón Tovább

Még Innsbruckban járva gondoltuk bátyámmal, hogy a közeli Brenner-hágón át elugrunk Brennerbe (Brennero-ba). A kisváros a határon fekszik, az osztrák oldalon behajt az ember autójával a körforgalomba, amelyből kijőve már Olaszországban találja magát. Mindenféle bolt, bevásárlóközpont s miegymás, ami a shoppingolók szemének s szájának ingere. Ott nem csináltam fotókat, nem ihletett meg a két méterenként kiaggatott outlet és sale felirat, hiába vonultatták fel színek és betűtípusok tárházát. Az odafelé vezető úton viszont félreálltunk párszor és kattogott a masina, ezekből válogattam össze pár képet.

atom: Autóút a hegyek közt

Mint ahogy a fentebbi kép is mutatja, festői tájon át vezet az út Olaszországba, persze mi nem is az autópályán mentünk, hanem az azt szegélyező falvakon keresztül. Egy zsilipnél megállva hatalmas, összetorlódott jéghegyet láttunk a patak felett.

atom: Jégtorlasz, Gries

Sok helyen hatalmas jégcsapok lógtak a hegyoldalon, ezek sokszor 3-5 méteresek illetve annál is nagyobbak voltak.

atom: Jégcsapok

atom: Jégcsapok

Láttunk útközben baglyokat is, igaz csak fából, illetve szépen ívelő autópályát is, a hegyek közt.

atom: Baglyok

atom: Jégcsapok

atom: Brenner autópálya

Persze készítettem egy panorámaképet is a Brenner-autópályáról, ezt kicsit nagyobb méretben a képre kattintva megnézhetitek.

atom: Brenner autópálya panorámakép

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr984339538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tompysoft 2012.04.18. 09:23:15

én vonattal jártam erre tavaly, azért úgy sem volt semmi :)
süti beállítások módosítása