atom

Repülőgépek az "erdőből"

2012.01.23. 13:33 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Repülőgépek az "erdőből" Tovább

A napokban egy ismerősöm megosztott egy fotót, amelyet egy Marcos Ramos de Oliveira nevű fickó tett ki a facebookon, ezt a képet több mint 1300-an osztották azóta meg. A kép mellett annyi szöveg szerepelt csak, hogy: "loka" - Bori még mondta is, hogy ez mit jelent, de már elfelejtettem. A kép egy felszálló 747-est ábrázol a Fly Emirates flottájából, ránézésre kicsit durvának tűnik, olyan mintha nem is a reptérről szállna fel a gép, hanem egy kis sorompókkal védett erdei csapásról.

Kerestem elég sokat a különféle kulcsszavakkal, mindenféle képet találtam, de ezt nem. Aztán később, úgy 10-15 perccel később találtam egy oldalt, amin egy ugyanitt készült kép szerepelt, szerencsére itt már minden infó szerepelt, így lecsillapodott az információéhségem (ha valamit nekiállok keresni, akkor nem nyugszom meg hamar/könnyen:P). A helyszín ugyanaz, csupán a fák nőttek meg azóta, még a gép típusa is stimmel, az alsó kép 2007-ben készült.

Sun breaks through, runway still wet...

A pontos helyszínt idézem "36L at Amsterdam - Schiphol (AMS / EHAM) (Netherlands)." - Tehát Hollandiában el lehet csípni egy két ilyen felszállást, ehhez csupán arra van szükség, hogy az ilyen óriásgépek kicsit tovább fussanak a kifutón:)

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr643740734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása