atom

Post from the Post

2011.09.07. 12:04 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
Post from the Post Tovább

Rég jártam a Nagypostán, mindig másfelé adom fel a csekkeket meg a leveleimet, de a minap arra vitt az utam, így bekanyarodtam, hogy a nagy sárga papírtéglalapok némi pénz segédletével kis sárga téglalapokká váljanak.
Belépve az ódon ügyféltérbe kis tömegbe botlottam, miután átverekedtem magam pár soron láttam, hogy nincsenek is sokan, csupán az ajtó mellett tobzódnak, mert ott van felállítva a sorszámautomata. Ezt már megfigyeltem, hogy pár helyen valamiért az automata mellett várakoznak az emberek, függetlenül attól, hogy bentebb nagyobb a tér.
Kértem a számom, beljebb mentem, közben egy idősebb nő erősen meglökött, mert A-ból B-be tartott, egyenes vonalon, egyenletesen, nem foglalkozván az olyan alkalmi tereptárgyakkal, mint én, sebaj. Hamar pittyent is az 1085-ös, odalépve az ablakhoz a "törzsszemélyzethez" képest kissé fiatalabb, mosolygós ügyintéző fogadott.

Ezt szeretném feladni, meg ezek a csekkek is lesznek, csak levélfeladáshoz húztam sorszámot, gondolom nem kell a csekkekhez újat kérnem? - mondtam kérdőn, majd a hölgy megnyugtatott, hogy nem szükséges. Kicsit úgy tűnt, mintha épp betanulná a rendszert, a számok beütésekor azért még le-lepillantott a billentyűzetre, a borítékot ferdén tette a leolvasó-üvegre, ezért nem pittyent hamar a gép. Elkérte a pénzt, átadtam, közben egy rontott csekkel megzavarták, majd kérte újra a pénzt, én pedig jeleztem, hogy már odaadtam: Ó elnézést! Kicsit összezavarodtam. - Ó, semmi gond. - Sorsjegyet? - Igen kérek. - 300 Forint lesz. - Mehet nyugodtan abból. - mutatok a nála lévő csekkpénzre, amiből még nem kaptam vissza. - Elnézést, ne haragudj! - Semmi. - ráztam a fejem, majd eltettem a visszajárót, a papírokat, s hozzáfűztem: Remélem, hogy amikor már minden rutinból és flottul megy, akkor a mosoly azért még megmarad. - s közben szememmel mutattam a másik ablakoknál helyet foglaló, régebb óta ott dolgozó személyzetre, akik kifejezéstelen arccal, esetenként pedig mogorván néznek egész nap. - Majd igyekszem! - nevette el magát - Szia! - Szép napot! Szia...

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr783208623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2011.09.08. 20:18:20

ilyenkor tökre szeretném, ha rátalálnék a leányzó blogjára, aki meg azt írná, hogy milyen jólesett neki, hogy aznap kedves volt vele az egyik ügyfél :)
nem is hinnéd mennyit jelent.

-Ani- 2011.09.08. 23:06:34

Micsoda egy figyelmes, udvarias, kedves pali vagy! :) Minta ügyfél, minta gyerkőc :) Az én fiam! :)
süti beállítások módosítása