atom

IKEA ceruza - laptopszereléshez

2011.05.27. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
IKEA ceruza - laptopszereléshez Tovább

Annak idején, amikor megvettem a laptopom, még nem sejtettem, hogy ugyanaz a probléma fog jelentkezni, mint ami az azt megelőző gépemnél is jelentkezett: megszorul a zsanér és elreped a gép műanyag fedőrésze, de hogy ebben a problémában segítségemre lesz a svéd óriás egy terméke, szintén meg sem fordult az agyamban.

A probléma úgy egy évvel ezelőtt jelentkezett (természetesen a garanciális időn túl), kicsit szorult lezáráskor a gép, ilyenkor mindig kicsit megnyomtam a sarkokat és nem is volt gubanc, még a hajszálrepedésektől sem féltem, majd pár hete megadta magát az anyag és elrepedt. De még nem is volt ezzel gond, mert lezártam így is, csak a múlt vasárnap ütött be a gubanc, csattanás, és nem lehet lehajtani, vetemedik az egész, valami eltört. (A zsanér fémből készült, töréspontok a téglalapokban)

A boltban persze már kérdeztem úgy 4-5 hónapja, hogy mit lehet tenni, merthogy ez konstrukciós hiba, de aztán kaptam a választ, hogy bevizsgálás után a zsanér hibásnak találtatik, amelyek cseréjét 15ezer/darab árban végzik. Na persze ezt nem vállaltam, mert nem tartottam korrektnek. Így szerdán délután szétkaptam, a gépet és kiszedtem az eltört zsanért, legalább lecsukni tudjam a gépet.

Persze időközben már megrendeltük az alkatrészt, a két darab új, gyári zsanéralkatrész Hong Kongból érkezik, kevesebb mint 4000 forintból. Nesztek 30ezres cserések. Közben elgondolkodtam a fenti jobb képet nézve, hogy vajon mit tegyek a helyére, hogy legalább addig se lötyögjön. Körbenéztem a lakásban, kihúzva egy fiókot pedig angyalénekkel és aranyló fényekkel hallucinálva megláttam a megoldást. Az IKEA ceruzát.

Azt már tudjuk, hogy orvosok előszeretettel használják az IKEA ingyenes kis ceruzáit, főképp Angliában, egyfajta műtéti helyeket jelölnek vele. Odamértem hát a kis favakarcsot, és hosszra passzolt:)

A lyukba is befért, a kábelt sem zavarta, így pattintgatás után bekerült a gépbe, és ha tartani nem is tarja a kijelzőt, de legalább nem ugrik ki a nagy panel a helyéről, mert van benne "csapszeg". :)

Persze nem ez lesz a végleges megoldás, csak átmeneti, de vicces ez így:) Hasznos áruház ez az IKEA, szeretem:)

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr72933128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2011.05.27. 09:16:40

fényképezőgépek szerelésére is jó, mivel egy Canon sosem megy tönkre, pl. a Nikonosok tudnak fényképezés helyett rajzolni vele :)

borcsaphoto 2011.05.27. 11:02:36

@csacse: Kösz Hanzs, majd kölcsönkérem a cerkát Atomtól, ha bedöglik a Nikon... :D

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2011.05.27. 13:45:36

@borcsaphoto: atom cerkája sok minden bajra megoldás, állítólag :D
süti beállítások módosítása